Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Γενικά Νέα ΑΣΕΠ

Εκπαιδευτικό προσωπικό προσλαμβάνει ο ΟΑΕΔ

Προκήρυξη

για την πρόσληψη ωρομίσθιου διδακτικού και ειδικού εκπαιδευτικού επιστημονικού προσωπικού εξέδωσε ο ΟΑΕΔ για την κάλυψη των αναγκών της Πρότυπης Βιοτεχνικής Μονάδας (ΠΒΜ) Λακκιάς Θεσσαλονίκης, που είναι μονάδα επαγγελματικής κατάρτισης εφήβων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (νοητική ανεπάρκεια και μαθησιακές δυσκολίες). Όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου και θα καλύψουν τις ειδικότητές Γεωτεχνικό Εκπαιδεύσιμων, Πληρφορική Εκπαιδεύσιμων, Κοπτική – Ραπτική Εκπαιδεύσιμων, Ξυλουργικό Εκπαιδεύσιμων και Γενική Κατεύθυνση Ασκήσιμων.

 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα ή πλημμέλημα όπως ό νόμος προβλέπει, να μην είναι υπόδικοι, να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, να μην έχουν απολυθεί από τη θέση δημοσίου υπαλλήλου ή ΝΠΔΔ, να μην υφίσταται στο πρόσωπο τους λόγο αποκλεισμού από τη διαδικασία επιλογής σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προκήρυξη, να έχουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα και οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

 

Στην κατηγορία υποψηφίων ΠΕ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι παιδοψυχίατρων ΠΕ, κοινωνικών λειτουργών ΠΕ, κοπτικής – ραπτικής. Υποψήφιοι της κατηγορίας ΤΕ θεωρούνται υποψήφιοι με πτυχίο Μέσης Τεχνικής Σχολής ή ΤΕ ή ΕΠΛ ειδίκευσης ή Β’ κύκλου ή πτυχίου ΕΠΑΛ στην ειδικότητα κοπτικής – ραπτικής. Υποψήφιοι της κατηγορίας ΔΕ θεωρούνται υποψήφιοι με πτυχίο ΙΕΚ με πιστοποίηση, πτυχίο Α’ κύκλου ΤΕΕ ή Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολή  Κατώτερη Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής, αναγνωρισμένο από το υπουργείο Παιδείας, ειδικότητας κοπτικής – ραπτικής, καθώς και υποψήφιοι χωρίς πτυχίο τεχνικής ή επαγγελματικής σχολής με αποδεδειγμένη διετή επαγγελματική ή διδακτική εμπειρία στο αντικείμενο που αιτούνται να διδάξουν.

 

Για τη μοριοδότηση των υποψηφίων θα ληφθούν υπόψη τα εξής κριτήρια: διδακτική εμπειρία σε ΑμεΑ ή γενικά, επαγγελματική εμπειρία σε ΑμεΑ ή γενιά , επιμορφωτικά σεμινάρια σε ΑμεΑ, ένταξη στα μητρώα εκπαιδευτικών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ, μεταπτυχιακές σπουδές, ανεργία και παιδαγωγικές σπουδές. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων, θα μοριοδοτηθούν και κριτήρια όπως οικογενειακή κατάσταση και ο βαθμός πτυχίου. Θα δημιουργηθούν πίνακες κατάταξης των υποψηφίων.

 

 

 

Στον πρώτο πίνακα (πίνακας Α) εντάσσονται υποψήφιοι κατηγορίας ΠΕ, κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού ή βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγή και τουλάχιστον 1.000 διδακτικές ώρες στην κατάρτιση ή και στην εκπαίδευση ΑμεΑ ή να διαθέτουν τουλάχιστον 1.000 διδακτικές ώρες στην κατάρτιση ή και στην εκπαίδευση ΑμεΑ και ένος έτους (300 ημέρες εργασίας) επαγγελματική εμπειρία συναφή με το αντικείμενο σπουδών.

 

Επίσης εντάσσονται υποψήφιο κατηγορίας ΤΕ που διαθέτουν τουλάχιστον 1.500 διδακτικές ώρες στην εκπαίδευση ή και στην κατάρτιση ΑμεΑ ή  διαθέτουν τουλάχιστον 1.000 διδακτικές ώρες στην κατάρτιση ή και στην εκπαίδευση ΑμεΑ και ενός έτους (300 ημέρες εργασίας) επαγγελματική εμπειρία συναφή με το αντικείμενο σπουδών, καθώς και υποψήφιοι κατηγορίας ΔΕ με τουλάχιστον 1.500 διδακτικές ώρες στην εκπαίδευση ή και στην κατάρτιση ΑμεΑ ή ου διαθέτουν τουλάχιστον 1.200 διδακτικές ώρες στην κατάρτιση ή και στην εκπαίδευση ΑμεΑ και ενός έτους (300 ημέρες εργασίας) επαγγελματική εμπειρία συναφή με το αντικείμενο  σπουδών.

 

Στον δεύτερο πίνακα (πίνακας Β) εντάσσονται οι υποψήφιοι που δεν μπορούν να ενταχθούν στον πίνακα Α και μοριοδοτούντια ανάλογα με τα προσόντα τους, ενώ στον τρίτο πίνακα (πίνακας Γ) εντάσσονται οι υποψήφιοι που δεν μπορούν να ενταχθούν στους πίνακες Α και Β γιατί δεν έχουν τις 500 ώρες εκπαιδευτικής εμπειρίας σε κατάρτιση ή εκπαίδευση ΑμεΑ και μοριοδοτούνται ανάλογα με τα προσόντα τους.

 

Οι προσλήψεις θα καλυφθούν πρώτα από τον πίνακα Α σύμφωνα με την αξιολόγηση και τις ανάγκες της σχολής και αφού εξαντληθεί τότε θα γίνουν και από τον πίνακα Β με σειρά ανάλογα με την κατάταξη των υποψηφίων. Σε περίπτωση και μόνο μη προσέλευση υποψηφίων στους πίνακες Α και Β ή εξαντλήσεως των υποψηφίων, τότε υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολών από τον πίνακα Γ.

 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και πρέπει να κατατεθούν μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη Γραμματεία της Σχολής. Ειδικότερα, οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν μέχρι την ημερομηνία αυτή μόνο ταχυδρομικώς (συστημένο ή με ταχυμεταφορά) στη διεύθυνση Λακκιά Βασιλικών Θεσσαλονίκης, Τ.Κ. 570 06 Θεσσαλονίκη.

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ 

f t g m

Τα τελευταία νέα