Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

18-05-22 Τηλεδιάσκεψη της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας με τα μαθητικά συμβούλια της Διεύθυνσης Δ.Ε. Λασιθίου Κρήτης στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022

5

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των δράσεων αναφορικά με το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 και την εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης “Democracy Here. Democracy Now”, η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας συμμετείχε στις 18.05.2022 σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Διευθυντής Δ.Ε. Λασιθίου, κ. Αθανάσιος Κατσαγκόλης, με τους εκπροσώπους των μαθητικών συμβουλίων και τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων ευθύνης του. Η τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μηνιαίων τηλεδιασκέψεων του Διευθυντή Δ.Ε. Λασιθίου με τα μαθητικά συμβούλια.

 

Η Εθνική Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας κ. Κωνσταντίνα Πισλή, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κατσαγκόλη για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της Γενικής Γραμματείας ΕΕΚΔΒΜ&Ν, ενημέρωσε τους μαθητές για τη δυνατότητα συμμετοχής τους στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας μέσω της Πλατφόρμας Φωνητικής Συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Δώσε Φωνή στο όραμά σου”, καθώς και για τη δυνατότητα υποστήριξης και ένταξης στο #ΕΥΥ2022 προτεινόμενων δράσεων από τους ίδιους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους. Αναφέρθηκε στη δράση του 1ου ΕΠΑΛ Αγ. Νικολάου Λασιθίου “Φεστιβάλ Γκραφίτι - Ελευθερία”, που εντάχθηκε ήδη στις δράσεις του #ΕΥΥ2022, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του Έτους και θα παρουσιαστεί στο δίκτυο Ευρωπαίων Συντονιστών του #ΕΥΥ2022. 

 

Παράλληλα, παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες και η εκστρατεία για τη νεολαία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναζωογόνηση της δημοκρατίας - “Democracy Here. Democracy Now”, η οποία αποτελεί επίσης μία από τις προτεραιότητες της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας στον τομέα της νεολαίας για το 2022. Η δράση του 1ου ΕΠΑΛ Νεάπολης Λασιθίου με τίτλο “Δημοκρατικότητα στο σχολείο” εντάχθηκε στην εθνική εκστρατεία για την αναζωογόνηση της δημοκρατίας και θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση “Democracy Action Week”, την εβδομάδα 27 Ιουνίου 2022 - 2 Ιουλίου 2022 στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

 

Επίσημη ιστοσελίδα #EYY2022:  https://www.youthdialogue.gr/european-youth-year-2022/ 

 

Facebook: Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 – eyy2022gr

 

Instagram: eyy2022gr 

f t g m

Τα τελευταία νέα