Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

Ξυλόκαστρο – Αναστηλώνεται σχολείο του 1900

0

Τη χρηματοδότηση ενός εμβληματικού και διατηρητέου σχολείου στην Κοινότητα Λαγκαδαίικων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα η χρηματοδότηση ύψους 595.000 ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορά την αναστήλωση και αποκατάσταση του σχολείου τύπου “Καλλία ή Συγγρού”, στο Ξυλόκαστρο, ένα κτίσμα που κατασκευάστηκε προ του 1900 και έχει κηρυχθεί διατηρητέο το 1998.

Ξυλόκαστρο – Αναστηλώνεται σχολείο του 1900

Οι εργασίες θα βοηθήσουν στην αξιοποίηση του μνημείου ως ιστορικό τεκμήριο ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης και σύνδεσης τουριστικά με την ευρύτερη περιοχή.

 

Όπως αναφέρουν από τον Δήμο, με το πέρας της αποκατάστασης θα παραδοθεί ένα ισόγειο κτίριο ανάπτυξης δραστηριοτήτων πολιτιστικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ.

 

Δεν παρέλειψε η Δημοτική Αρχή να επισημάνει την καθοριστική συμβολή στην επιτυχή έκβαση της προσπάθειας, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος: Λένε χαρακτηριστικά: «Καθοριστική για τη χρηματοδότηση του εν λόγω σημαντικού έργου ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ήταν η συμβολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά, η αρωγή του οποίου είναι συνεχής και αποτελεσματική για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων του Δήμου μας».

Πηγη: www.in.gr

f t g m

Τα τελευταία νέα