Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

Κέρκυρα – Εκπαιδευτικοί κουβαλούσαν μικρά παιδιά έξω από τα πλημμυρισμένα σχολεία

7

Η Κέρκυρα έχει βρεθεί στο «στόχαστρο» του «Μπάλλου» τις τελευταίες δύο μέρες, με τις πλημμυρισμένες αίθουσες σε σχολείο να είναι μια από τις συνέπειες της κακοκαιρίας. Οι εικόνες που έρχονται από το «Νησί των Φαιάκων» θυμίζουν τι έγινε στο σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας την Πέμπτη.

Κέρκυρα – Εκπαιδευτικοί κουβαλούσαν μικρά παιδιά έξω από τα πλημμυρισμένα σχολεία

Την απελπιστική κατάσταση κατήγγειλε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων Κέρκυρας, με την οποία έκανε γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί κουβαλούσαν τους μικρούς μαθητές για τους βγάλουν από τις πλημμυρισμένες αίθουσες.

 

Δείτε τις χαρακτηριστικές εικόνες

 

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας με ανακοίνωσή του χαιρετίζει την εξαιρετική επαγγελματική συμπεριφορά και στάση ευθύνης των δασκάλων αλλά και την ωριμότητα και ψυχραιμία που επέδειξαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρικών φαινομένων που ακολούθησαν.

 

Επίσης, ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας δημοσίευσε φωτογραφίες από τις πλημμυρισμένες αίθουσες, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με αφορμή και το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση.

 

«Οι εικόνες με τους μαθητές να φεύγουν στην αγκαλιά των νηπιαγωγών ή να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, με δεκάδες συμπολίτες μας εγκλωβισμένους, σπίτια πλημμυρισμένα, κλειστούς δρόμους, κτλ κατέδειξαν επίσης τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, τις διαχρονικές ευθύνες για τα τραγικά προβλήματα των σχολικών υποδομών και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην Κέρκυρα, παρά τις επανειλημμένες διακηρύξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι έχουν δήθεν ληφθεί μέτρα για την επερχόμενη κακοκαιρία», αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωση.

 

Σε ξενοδοχεία φιλοξενήθηκαν προσωρινά οι μαθητές

Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε και ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Πέτρος Αγγελόπουλος. «Χρειάστηκε να φιλοξενήσουμε σε ξενοδοχεία 50 μαθητές, καθώς δεν ήταν εφικτή η μεταφορά τους στη Νότια Κέρκυρα με κανένα οδικό μέσο, μετά και το «κλείσιμο» από την κακοκαιρία, της κεντρικής οδικής αρτηρίας του νησιού. Οι μαθητές θα μεταφερθούν σήμερα στα σπίτια τους», υπογράμμισε ο περιφερειακός διευθυντής.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα κλειστά είναι τα σχολεία σε όλα τα νησιά του Ιονίου και τα μαθήματα γίνονται όπου είναι εφικτό, λόγω διακοπών ρεύματος και internet, διαδικτυακά.

Πηγη: www.in.gr

f t g m

Τα τελευταία νέα