Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

23-10-18 Συνεδρίαση της άμισθης Επιτροπής Κολύμβησης του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

4

Συνεδριάζει την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου η άμισθη Επιτροπή Κολύμβησης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. προκειμένου να προχωρήσουν - σε συνέχεια της έκδοσης και αποστολής των σχετικών Εγκυκλίων (αρ. πρωτ. 172534/Δ5/15-10-2018 και 178173/δ5/23-10-2018) οι οποίες αφορούν στην έναρξη των μαθημάτων και στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από μόνιμου εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής για τη διδασκαλία του μαθήματος- από κοινού όλοι οι εμπλεκόμενοι στο συντονισμό για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων της εύρυθμης εφαρμογής του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στη Γ΄ και όπου δύναται στη Δ΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε. της χώρας.

 

Με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση ο Ολυμπιονίκης ανοιχτής θάλασσας και μέλος της Επιτροπής Σπύρος Γιαννιώτης επισημαίνει τα εξής:

 

«διανύοντας την τρίτη χρονιά που το αντικείμενο της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής διδάσκεται στους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ευελπιστώ στην έμπρακτη στήριξη όλων των εμπλεκόμενων Φορέων,  δεδομένου ότι  από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει σημαντική αύξηση του αριθμού των μαθητών/τριών καθώς και αύξηση των Δημοτικών Κολυμβητηρίων για τη διδασκαλία του.

 

Καλώ όλους να σταθούν αρωγοί στην προσπάθειά μας, προκειμένου η σχολική χρονιά 2018-2019 να αποτελέσει εφαλτήριο για την παγίωση του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής καθώς τα οφέλη από αυτό  αποδεικνύεται ότι γίνονται συνείδηση τόσο στη μαθητική κοινότητα όσο και στην κοινωνία.»

 

 

f t g m

Τα τελευταία νέα