Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Γενικά Οικονομικά Νέα

Πώς δεν θα χρεωθείτε την εμπλοκή ΔΕΗ – ΕΛΤΑ - Τι απαντά στο in.gr ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης

1

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι ενώ χιλιάδες καταναλωτές που πλήρωναν το λογαριασμό του ρεύματος μέσω ταχυπληρωμής στα ΕΛΤΑ, διαπίστωσαν η πληρωμή τους δεν έχει καταχωρηθεί και άρα εμφανίζονται ως οφειλέτες.

Πώς δεν θα χρεωθείτε την εμπλοκή ΔΕΗ – ΕΛΤΑ | in.gr

Το αποτέλεσμα; Νοικοκυριά και επιχειρήσεις εμφανίζονται ως ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες, απειλούνται με διακοπή της παροχής αλλά ταυτόχρονα χάνουν και την έκπτωση του 15% λόγω συνέπειας καθώς εμφανίζονται ως υπερήμεροι.

 

Τι πρέπει κάνουν τώρα οι καταναλωτές; Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης μιλώντας στο in.gr αναφέρει ότι οι καταναλωτές για να αποδείξουν ότι είναι εμπρόθεσμοι θα πρέπει να κρατήσουν τις αποδείξεις που εξόφλησαν τους λογαριασμούς στα ΕΛΤΑ και να απευθυνθούν σε ένα κατάστημα της ΔΕΗ προκειμένου να δηλώσουν την πληρωμή του λογαριασμού και να πάρουν την έκπτωση του 15%. Ή ένα άλλος τρόπος είναι να τηλεφωνήσουν στην ΔΕΗ να δώσουν κωδικό πληρωμής από τα ΕΛΤΑ για να αποδειχθεί η πληρωμή του λογαριασμού.

 

Ο κ. Λεχουρίτης ζητά να παρθεί άμεσα μια απόφαση ώστε, όπως αναφέρει, αυτοί οι άνθρωποι να δικαιωθούν και να μην χάσουν την έκπτωση διότι η σύμβαση είχε να κάνει μεταξύ ΔΕΗ και ΕΛΤΑ.

 

Επίσης, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, καλεί την κυβέρνηση και την διοίκηση της ΔΕΗ να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο έτσι ώστε αυτές οι καταστάσεις και οι συμπεριφορές να μην λαμβάνουν χώρα εις βάρος του καταναλωτή.

 

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν οι πολίτες άνοιγαν το τελευταίο χρονικό διάστημα τους φακέλους με τους λογαριασμούς της ΔEΗ και διαπίστωναν ότι χαρακτηρίζονται ως ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες και εμφανίζονταν ανεξόφλητα υπόλοιπα τα οποία είχαν πληρώσει κανονικά.

Ανδρομάχη Παύλου

www.in.gr

f t g m

Τα τελευταία νέα