Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

ΕΣΠΑ

Δυναμική παρέμβαση ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛ έξω από τη Neue Schule Athen για τις εκδικητικές απολύσεις

6

H σχολική χρονιά ξεκίνησε με δεκάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να είναι αδίκως και εκδικητικά απολυμένοι από τα σχολεία τους. Σε ένα από αυτά, στη Neue Schule Athen, πραγματοποιήθηκε το πρωί δυναμική παρέμβαση ΟΙΕΛΕ-ΣΕΛ, καθώς είχαμε 7 απολύσεις συναδέλφων, κάποιοι εκ των οποίων με ισχυρή συνδικαλιστική και κοινωνική δράση.

 

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και ορισμένοι εκ των απολυμένων συναδέλφων μας βρέθηκαν στο χώρο και ενημέρωσαν γονείς και πολίτες. Μοιράστηκε, επίσης, κείμενο από τον ΣΙΕΛ που ανέφερε τα ακόλουθα:

 

H Neue Schule απολύει εκδικητικά συναδέλφους μας. Θα ανεχτούμε τη ασυδοσία των ανθρώπων που διοικούν το σχολείο;

 

Η σχολική χρονιά ξεκινά στη Neue Schule Athen χωρίς 7 από τους συναδέλφους μας να είναι παρόντες.

 

Δεν πρόκειται για εκπαιδευτικούς με «κακή» απόδοση, που αξιολογήθηκαν «αρνητικά» Φαινομενικά απολύθηκαν χωρίς αιτιολογία με το νέο, απαράδεκτο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση. Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Η διοίκηση του σχολείου προχωρά σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Οι απολύσεις αφορούν εκπαιδευτικούς που είτε είχαν συνδικαλιστική κοινωνική δράση (ο ένας είναι ενεργό και μαχητικό στέλεχος του Συλλόγου μας) , είτε εξέφρασαν δημοκρατικά, μετά από υπόδειξη των νομικών συμβούλων της ΟΙΕΛΕ, την ένστασή τους σε πρακτικές που ενδεχομένως να έθεταν σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα δασκάλων, μαθητών και εργαζόμενων, ακόμη και την ίδια τη λειτουργία του σχολείου.

 

Όποια κι αν είναι η πολιτική/ιδεολογική αντίληψη του καθενός από εμάς, θεωρούμε πως σε μια δημοκρατική κοινωνία, σε έναν χώρο ευαίσθητο, όπως είναι ένα σχολείο, όπου επικρατούν αρχές ανθρωπισμού και ευγένειας, κανείς δεν μπορεί να απολύεται για τα προσωπικά του πιστεύω, ή επειδή τολμά να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του.

 

Οφείλουμε, ως Σύλλογος, να ενημερώσουμε τους γονείς και την τοπική κοινωνία για τις πρακτικές της Neue Schule Athen. Κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο σχολείο δεν λειτουργεί ως σχολείο, ως χώρος παροχής κοινωνικού αγαθού, αγωγής και πολιτισμού, αλλά ως μια επιχείρηση που φέρεται με βάρβαρο και άδικο τρόπο σε αυτούς που καθημερινά δίνουν την ψυχή τους για τα παιδιά.

 

Ζητούμε την άμεση επαναπρόσληψη των άδικα απολυμένων συναδέλφων μας

Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τις άδικες και εκδικητικές απολύσεις της Neue Schule Athen

ΣΙΕΛ

f t g m

Τα τελευταία νέα