Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

ΕΣΠΑ

Ενημέρωση αιρετού ΚΥΣΠΕ Ν. Φασφαλή (04/09/2020)

7

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

 

Ως Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου θέλω να σας ενημερώσω ότι  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στο Υπουργείο Παιδείας η συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Π.Ε  και εξέτασε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης .

 

Αυτό που έχω να επισημάνω, και το έθεσα από την αρχή της συνεδρίασης,  είναι ότι η εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να μην ανοίξει το  ηλεκτρονικό σύστημα για υποβολή αιτήσεων απόσπασης δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στην Ισονομία όσο και στη Διαφάνεια που πρέπει να διέπει τις αποφάσεις του ΚΥΣΠΕ.

 

Αυτό δε έγινε ολοφάνερο στη συζήτηση του πρώτου θέματος δηλαδή την εξέταση των αιτήσεων αποσπάσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. από Π.Υ.Σ.Π.Ε σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. & σε δομές Ειδικής Αγωγής (ενστάσεις, αιτήσεις ανάκλησης απόσπασης κ.λπ.) για το σχολικό έτος 2020-2021 αφού άλλοι συνάδελφοι στείλανε χειρόγραφες αιτήσεις και πολλοί που είχαν σοβαρούς λόγους αποκλείστηκαν αφού μάταια περίμεναν το άνοιγμα του συστήματος!

 

Στην συνέχεια εξετάστηκαν και έγιναν δεκτές οι αιτήσεις ανάκλησης, ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις των κατά προτεραιότητα αποσπάσεων, των συζύγων αναπληρωτών και νεοδιόριστων  εκπαιδευτικών σε περιοχές με κενά, όσων είχαν σοβαρούς λόγους υγείας και τέλος μερικές από τις  ενστάσεις που υποβλήθηκαν.

 

Στο θέμα που αφορούσε την αποδέσμευση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μετάταξη σε διοικητικές θέσεις για σοβαρούς λόγους υγείας, μέσω Ε.Σ.Κ. εισηγηθήκαμε θετικά.

 

Σε ότι αφορά το αίτημα ένταξης σχολικών μονάδων Π.Ε. σε μονάδες δυσμενών συνθηκών και στην κατηγορία των Δυσπρόσιτων το θέμα αναβλήθηκε για περαιτέρω εξέταση.

 

Τέλος, εξετάστηκαν οι αιτήσεις  παραίτησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ικανοποιήθηκαν όσες πληρούσαν τις προϋποθέσεις του Νόμου.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Θέλω να επαναλάβω για άλλη μια φορά ώστε να γίνει κατανοητό από όλους ότι πραγματοποίηση των αποσπάσεων με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια είναι κατάκτηση που διασφαλίζει την Ισονομία και τη Διαφάνεια, πρέπει να τη διαφυλάξουμε, να τη βελτιώσουμε και να αντισταθούμε στις λογικές που μας οδηγούν στο παρελθόν .

 

Ως Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου απαιτώ από την πολιτική ηγεσία Υπουργείου  να ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα για κατάθεση νέων αιτήσεων ώστε να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση της Β’ φάσης αποσπάσεων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

 

 

 

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος

f t g m

Τα τελευταία νέα