Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Χρονολογικη Σειρα

UNICEF: Τα παιδιά είναι πάνω απ' όλα παιδιά, ανεξαρτήτως προέλευσης

1

«Τα παιδιά ανεξαρτήτως πού βρίσκονται ή από πού προέρχονται, είναι πάνω απ’ όλα παιδιά», επισημαίνει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, με αφορμή τις ενστάσεις μερίδας της κοινωνίας του Ωραιοκάστρου για την επικείμενη ένταξη προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής.

Επισημαίνει ακόμη ότι τα μαθήματα, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, θα είναι απογευματινά, από τις 14:00 έως τις 18:00, ότι τα παιδιά θα είναι εμβολιασμένα και ότι η καλή υγειονομική τους κατάσταση διασφαλίζεται ήδη στα κέντρα φιλοξενίας.

Η Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά υπενθυμίζει ότι το Άρθρο 2 της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, που έχει επικυρώσει η Ελλάδα, καθορίζει ότι κάθε παιδί έχει δικαιώματα, ανεξάρτητα από το ποιο είναι, πού ζει, τι κάνουν οι γονείς του, τι γλώσσα μιλάει, ποια είναι η θρησκεία του, αν είναι αγόρι ή κορίτσι, ποιες είναι οι παραδόσεις του, αν έχει κάποια αναπηρία, αν είναι πλούσιο ή φτωχό. Κανένα παιδί δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται άδικα για κανέναν λόγο.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς προτίθεται να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης σχολικής κοινότητας σχετικά με τα δικαιώματα όλων των παιδιών και ειδικότερα στην πρόσβαση στην εκπαίδευση, απ’ όπου και αν προέρχονται, διευκολύνοντας την ομαλή υποδοχή των παιδιών των προσφύγων και την ένταξή τους στη σχολική ζωή.

Ναυτεμπορική digital network

f t g m

Τα τελευταία νέα