Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Χρονολογικη Σειρα

Αρ. Μπαλτάς: Μετά το Πάσχα η κατάθεση του ν/σ για τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ

Μετά το Πάσχα

θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο και για τις μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς στον Ant1. Μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις μετεγγραφές, ο κ. Μπαλτάς απηύθυνε παράλληλα έκκληση στις δύο αρχιτεκτονικές σχολές που είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο να πραγματοποιήσουν τις φετινές μετεγγραφές, αφού το ακαδημαϊκό έτος φτάνει στο τέλος του.

Phasma/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μπαλτάς στη συνέντευξή του, θα εφαρμοστούν εισοδηματικά κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν δικαίωμα μετεγγραφής επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που προέρχονται από τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ή είναι ορφανοί κλπ, όπως ίσχυε έως τώρα. Ο υπουργός Παιδείας αναγνώρισε ότι προκλήθηκε ένα πρόβλημα υπερπληθυσμού, το οποίο, όπως είπε, προήλθε από τις «απαράδεκτες υποσχέσεις, που στηρίχθηκαν σε ψηφοθηρικούς σκοπούς, με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα κεντρικά και να αδειάσουν τα περιφερειακά πανεπιστήμια».

«Για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, το υπουργείο έχει προετοιμαστεί για λιγότερες μετεγγραφές, όμως ζητάμε από τα Πανεπιστήμια να κάνουν δεκτές τις μεταγραφές τις φετινές» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

f t g m

Τα τελευταία νέα