Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

Δωρεά εκατοντάδων συγγραμμάτων από την τ. Πάρεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου A. Παμουκτσόγλου για τη βιβλιοθήκη του Κλαδικού Ινστιτούτου της ΟΙΕΛΕ

8

Η ΟΙΕΛΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την Δρ Αναστασία Παμουκτσόγλου που προέβη στη συγκινητική χειρονομία δωρεάς εκατοντάδων βιβλίων για τη βιβλιοθήκη που τηρεί το Κλαδικό Ινστιτούτο της ΟΙΕΛΕ. Πρόκειται για επιστημονικά συγγράμματα κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης, παιδαγωγικής ψυχολογίας, διδακτικής μεθοδολογίας, πολιτικής θεωρίας κ.λπ. Στα βιβλία περιέχονται επίσης πρωτότυπες δουλειές του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για μια σειρά ζητημάτων (επιμόρφωση, σχολική αποτελεσματικότητα, πιστοποίηση της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος) που θα αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμα για την επιστημονική δουλειά της Ομοσπονδίας και θα είναι προσβάσιμα σε κάθε συνάδελφο που θα επισκεφτεί τα γραφεία μας.

 

Η χειρονομία της κ. Παμουκτσόγλου αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη στενή συνεργατική σχέση της ΟΙΕΛΕ με τον ευρύτερο κόσμο της εκπαίδευσης. Υπενθυμίζουμε για παράδειγμα ότι στην πρόσφατη πρόσκληση της Ομοσπονδίας για την αποτίμηση των Προγραμμάτων Σπουδών έχουν ανταποκριθεί σημαντικές προσωπικότητες της Παιδείας, όπως ο Χρ. Τρικαλινός.

 

Η Αναστασία Παμουκτσόγλου είναι Διδάκτωρ των Επιστημών της Αγωγής. Θήτευσε ως Πάρεδρος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (νυν ΙΕΠ) με ειδικότητα στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος και στην επιμόρφωση.

 

Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στην περιοχή του Πειραιά, στο Κερατσίνι, στη Δραπετσώνα, στη Νίκαια και στις Αχαρνές. Δίδαξε μεταξύ άλλων στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, στην ΑΣΠΑΙΤΕ  και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Π.Τ.Δ.Ε. του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε έγκυρα διεθνή και ελληνικά παιδαγωγικά περιοδικά, τα οποία πραγματεύονται θέματα των Επιστημών της Αγωγής. Είναι, επίσης, ενεργή στα κοινά με ιδιαίτερη δραστηριοποίηση στο γυναικείο κίνημα και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

f t g m

Τα τελευταία νέα