Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

ΔΟΕ: Αρνητική η απάντηση του Υπουργού Εργασίας στο αίτημα της Α_Δ_Ε_Δ_Υ_ για παράταση θητείας των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων

5

Αθήνα 14/10/2021

 

 

Προς

 

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

Θέμα: Αρνητική η απάντηση του Υπουργού Εργασίας στο αίτημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για παράταση θητείας των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων μέχρι 31/3/2022. Δεν θα δοθεί άλλη παράταση θητείας.

 

 

 

Συνάδελφοι,

 

σύμφωνα με την ενημέρωση, που είχαμε σήμερα, 13-10-2021, από την Εκτελεστική Γραμματεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αρνητική υπήρξε η απάντηση  του Υπουργού Εργασίας στο αίτημά της για παράταση θητείας των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων μέχρι 31/3/2022. Υπενθυμίζουμε ότι με διάταξη, που ψηφίστηκε στον Ν. 4808/21 η θητεία των συνδικαλιστικών οργάνων λήγει στις 31/10/2021.

 

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (κατόπιν επικοινωνίας με τη νομική σύμβουλο) ενημερώνει τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. ότι οι δυνατότητες που έχουν είναι οι παρακάτω:

 

Η άμεση προκήρυξη αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Στην περίπτωση αυτή η απόφαση για την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών θα πρέπει να έχει ληφθεί, για να είναι νόμιμη, πριν από την 31/10/2021. Εάν οι αρχαιρεσίες πραγματοποιηθούν μετά την 31/10, είναι αυτονόητο, ότι στο χρονικό διάστημα από τότε και μέχρι και τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου δεν είναι δυνατή η λειτουργία του Δ.Σ. (δεν υπάρχει έγκυρη εκπροσώπηση στις συναλλαγές με Τράπεζες, δεν λαμβάνονται αποφάσεις κλπ.). Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν οι Σ.Ε.Π.Ε. στα καταστατικά των οποίων, τυχόν, αναφέρεται ότι στη Γενική Συνέλευση προεδρεύει μέλος ή ολόκληρο το απερχόμενο Δ.Σ. αφού μετά την 31/10 δεν υπάρχουν αναγνωρισμένα Δ.Σ., επομένως αυτό θα καταστήσει τη Γ.Σ. άκυρη.

 

Η παράταση της θητείας του παρόντος Δ.Σ. (προσωρινή διοίκηση).

Στην περίπτωση αυτή, ο Σ.Ε.Π.Ε. θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα σε δικηγόρο, ώστε να καταθέσει αίτημα για τον ορισμό  προσωρινής διοίκησης στο αρμόδιο Πρωτοδικείο με στόχο την παράταση της θητείας του Δ.Σ. μέχρι το χρονικό σημείο που θα μπορεί να πραγματοποιήσει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

 

 

 

Εννοείται, ότι όλα τα παραπάνω θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τον Μάιο του 2022 (χρονικό διάστημα που θα ξεκινήσει η πραγματοποίηση  των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 89η Γενική Συνέλευση) και με δεδομένο ότι, σύμφωνα με την από 19/5/2021 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. η ίδια η Ομοσπονδία θα προβεί σε παράταση της θητείας της.

f t g m

Τα τελευταία νέα