Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

ΔΟΕ: Κήρυξη απεργίας αποχής από την ειδική συνεδρίαση διατύπωσης γνώμης των εκπαιδευτικών για την επιλογή Διευθυντών Σχολικής μονάδας του νόμου 4473_2017

2

Αθήνα 15/6/2021

 

 

Προς

 

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

 

 

 

 

Θέμα: Κήρυξη απεργίας αποχής από την ειδική συνεδρίαση διατύπωσης γνώμης των εκπαιδευτικών για την επιλογή Διευθυντών Σχολικής μονάδας του νόμου 4473/2017

 

 

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει απεργία αποχή από κάθε ειδική συνεδρίαση των μόνιμων εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αντικείμενο τη διατύπωση γνώμης για συναδέλφους υποψήφιους για τη θέση Διευθυντή σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από το άρθρο 1, παρ. 6, περ. ζ του νόμου 4473/2017 και καλύπτει πλήρως τους συναδέλφους στο να μην τις εφαρμόσουν.

 

Επισημαίνουμε, ότι η «αποχή υπαλλήλων» από συγκεκριμένα καθήκοντα, αποτελεί μορφή απεργίας, η οποία προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 1264/82, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από αρμόδια δικαστήρια (Διοικητικό Εφετείο Αθηνών 486/1995 και ΜΠΑ 2395/2014) και δεν υπάρχει καμία περίπτωση πειθαρχικής ή οικονομικής συνέπειας για τους εργαζόμενους, που συμμετέχουν σε αυτήν.

 

Προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες και δυσχέρειες στην υλοποίηση της απόφασης, σας κοινοποιούμε «σχέδιο δήλωσης των μόνιμων εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας για μη συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης». Το κείμενο αυτό θα καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου και θα  κοινοποιηθεί στο Συμβούλιο Επιλογής.

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  επισημαίνει, διευκρινιστικά, τα παρακάτω:

 

Οι συνάδελφοι πριν την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης δηλώνουν, ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή, που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε. και απέχουν από την ειδική συνεδρίαση στην περίπτωση που αυτή πραγματοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, για να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση απαιτείται η συμμετοχή της πλειοψηφίας των μονίμων εκπαιδευτικών. Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, δεν υπάρχει απαρτία  και καμία διαδικασία δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Σε περίπτωση, που η πλειοψηφία αποφασίσει να συνεδριάσει, ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα να απέχει στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην απεργία – αποχή.

Καλούμε  όλους τους συναδέλφους να δηλώσουν καθολικά τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή.           

f t g m

Τα τελευταία νέα