Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνέδρια Επιμορφώσεις

3ο Συνέδριο MoodleMoot στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

9

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3ο Συνέδριο MoodleMoot στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με φορείς εκπαίδευσης και ανάπτυξης,  διοργανώνουν στις 28 & 29 Νοεμβρίου 2019 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, το 3ο Συνέδριο MoodleMoot Greece.

 

Σκοπός του Συνεδρίου MoodleMoot είναι να προωθήσει το γόνιμο και δημιουργικό διάλογο στην εκπαιδευτική κοινότητα για τη χρήση του Moodle, να αναδείξει καλές πρακτικές χρήσης του στην Ελλάδα, καθώς και να παρουσιαστούν καινοτόμες χρήσεις λειτουργιών του Moodle στην Ελλάδα και διεθνώς.

Κατά την διάρκεια του διήμερου συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 30 ομιλίες και 5 workshops, προσφέροντας ένα πλούσιο διήμερο σε θέματα e-μάθησης, από την κοινότητα του moodle, την πιο δυναμική κοινότητα elearning στην Ελλάδα.

Ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές του συνεδρίου είναι:

• Τη ομιλία της Elisabeth Dalton (Research Analyst  Moodle HQ’s) – Moodle Learning Analytics: Defining and Measuring «Quality Education»

• Την παρουσίαση του Δρ. Δ. Σάμψων “The Learn2Analyse MOOC: Learn to Analyze Educational Data and Improve your Online Teaching with Moodle”

• Την παρουσίαση της Πανωραίας Σπηλιοπούλου  (HEAL-Link Legal Advisor)  για τα Δικαιώματα στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο

• Τον Δρ Αύγουστο Τσινάκο (International Hellenic University – AETMA Lab Dept. of Computer Science)με την παρουσίαση του “Εικονικό Σχολείο: Εκπαιδευτική Δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών για τη Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών με τη χρήση Επαυξημένης Πραγματικότητας”

• Την παρουσίαση του Zvonko Martinovic, (University of Zagreb University Computing Centre -SRCE) “One Moodle installation for over 100 higher education institutions in Croatia “

• Την παρουσίαση των εργαλείων ηλεκτρονικής μάθησης στο Α.Π.Θ. από την Β. Κάλφα, Δ. Χαριδήμου & Α. Αγορογιάννη (ΑΠΘ) 

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου και των workshops είναι διαθέσιμο στο https://moodlemoot.org/mootgr19/program/   και για να το παρακολουθήσετε θα πρέπει να εγγραφείτε στο https://moodlemoot.org/mootgr19/registration/ 

 

____

 

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 31 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (wiki.creativecommons.org/Greece), είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (www.communia-association.org), είναι ο ελληνικό κόμβος για το Open Data Institute (opendatainstitute.org), και είναι μέλος του Open Budget Initiative (internationalbudget.org/what-we-do/major-ibp-initiatives/open-budget-initiative).

 

Επικοινωνία: Έλενα Μπάρκα 210 2209380, info at ellak.gr

 

f t g m

Τα τελευταία νέα