Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Τεχνολογία - Επιστήμη

Έλληνες μαθητές κατασκεύασαν δορυφόρο - Κατέκτησαν την 1η θέση σε πανελλήνιο διαγωνισμό και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό

4

Την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής Cansat in Greece κατέκτησε ομάδα μαθητών από τα Ιωάννινα και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει τον Ιούνιο.

Έλληνες μαθητές κατασκεύασαν δορυφόρο | in.gr

Πρόκειται για έντεκα μαθητές από γενικά λύκεια της πόλης και δύο καθηγητές που δούλεψαν μαζί τους, για να δημιουργήσουν έναν μικρό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού, αλλά με μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες.

 

Στην ομάδα συμμετέχουν 9 μαθητές από το 7ο Λύκειο, μια μαθήτρια από τη Ζωσιμαία και ένας μαθητής από το 9ο ΓΕΛ.

 

Ο καθηγητής Γιώργος Σκαργιώτης, που δούλεψε μαζί με τους μαθητές, είπε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως η προσπάθεια ξεκίνησε πέρυσι στην πρώτη διοργάνωση για την Ελλάδα. Όπως ανέφερε, όταν αποφάσισαν να συμμετέχουν δεν γνώριζαν τις δυσκολίες, καθώς και πόσο πολύ απαιτητικό εγχείρημα είναι, αφού απαιτεί πολλές γνώσεις και συνδυασμό επιστημονικών πεδίων. «Μαθαίναμε μαζί με τα παιδιά» συνέχισε ο κ. Σκαργιώτης λέγοντας πως φέτος γνώριζαν τι θα αντιμετωπίσουν και απευθύνθηκαν σε ειδικευμένους επιστήμονες.

 

«Πέρυσι, μετά την 3η θέση που κατακτήσαμε, η ομάδα οργανώθηκε καλύτερα, δούλεψε πολύ περισσότερο και έτσι φτάσαμε σε αυτή την επιτυχία. Είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι γι’ αυτό και παράλληλα γεμάτοι ευθύνη, ώστε να πετύχουμε να εκπροσωπήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό» τόνισε ο κ. Σκαργιώτης και προσέθεσε:

 

«Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τους διοργανωτές και τους εθελοντές της διοργάνωσης στην Αθήνα, αλλά και όσους μας στήριξαν μέχρι εδώ, παραχωρώντας μας τη γνώση αλλά και τους πόρους για να τα καταφέρουμε.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στον Παναγιώτη Τριανταφύλλου ηλεκτρονικό στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

 

Την προσπάθεια των μαθητών και των καθηγητών υποστήριξαν η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η Περιφέρεια και ο δήμος Ιωαννιτών.

 

Η Αγγελική Φωτεινού, περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης, υπογράμμισε πως «η δουλειά είναι σημαντική, είναι σπουδαία τεχνικά, γιατί κατασκεύασαν ένα δορυφόρο και αξίζουν συγχαρητήρια σε μαθητές και καθηγητές», ενώ δεν περέλειψε να αποδώσει τα εύσημα και στο ΕΠΑΛ Πρέβεζας, το οποίο στον ίδιο διαγωνισμό κατέκτησε την 3η θέση.

in.gr

f t g m

Τα τελευταία νέα