Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Τεχνολογία - Επιστήμη

Πανόραμα των 360 gigapixel: Το Μον Μπλαν ορθώνεται στη μεγαλύτερη φωτογραφία του κόσμου

Ρώμη

 

Είναι η πιο λεπτομερής εικόνα όλων των εποχών, επιτρέποντας τους θεατές να ζουμάρουν σχεδόν απεριόριστα στις χιονισμένες βουνοπλαγιές. Το πανόραμα του Λευκού Όρους είναι η μεγαλύτερη φωτογραφία του κόσμου, ένα κολάζ των 360 gigapixel.

Το Μον Μπλαν ορθώνεται στη μεγαλύτερη φωτογραφία του κόσμου

 Αν τυπωνόταν σε υψηλή ανάλυση 300 dpi, το πανόραμα θα είχε μέγεθος ποδοσφαιρικού γηπέδου

 

H ομάδα του ιταλού φωτογράφου Φιλίπο Μπλενγκίνι πέρασε 35 ώρες σε υψόμετρο 3.500 μέτρων για να συλλέξει 70.000 επιμέρους εικόνες του Μον Μπλαν, το ψηλότερο όρος των Άλπεων, ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία.

 

Χρησιμοποίησε Canon 70D με τηλεφακό των 400 χιλιοστών, τοποθετημένη πάνω σε ρομποτικό τρίποδο που περιέστρεφε σταδιακά τη φωτογραφική μηχανή.

 

 https://youtu.be/Dwyx0h9h8zg

 

Χρειάστηκαν ώρες επεξεργασίας για να συρραφθούν οι επιμέρους εικόνες σε μια γιγάντια φωτογραφία. Αν τυπωνόταν με την τεχνική της τετραχρωμίας σε υψηλή ανάλυση 300 dpi, θα καταλάμβανε ένα ολόκληρο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

 

Η εικόνα των 365 gigapixel είναι 45 gigapixel μεγαλύτερη από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, ένα πανόραμα του Λονδίνου τραβηγμένο το 2012 από τον πύργο τηλεπικοινωνιών της British Telecom.

 

Η εικόνα του Μον Μπλαν είναι διαθέσιμη στο δικτυακό τόπο in2white.com και επιτρέπει στους θεατές να ζουμάρουν σε ορειβάτες και άλλες λεπτομέρειες που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από τον φωτογραφικό φακό.

 

 

Newsroom ΔΟΛ

f t g m

Τα τελευταία νέα