Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

Συντονιστικό μαθητών για νέο εξεταστικό: Παραμύθια τα περί ελεύθερης πρόσβασης

6

«Παραμύθια» χαρακτηρίζει το Συντονιστικό των Μαθητών τα περί ελεύθερης πρόσβασης που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι «είναι μεγάλο το θράσος της κυβέρνησης που προσπαθεί να μας πείσει πως όσα ετοιμάζει είναι για το καλό μας, τη στιγμή που με το νομοσχέδιο που φέρνει θα μας βάζει να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις».

Το Συντονιστικό των Μαθητών υποστηρίζει ότι το υπουργείο καταργεί τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικές .  «Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία σαν τις πανελλαδικές, ακόμα και για να πάρουμε το απολυτήριο». Μας φορτώνει, προσθέτουν,  «με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς. Η χαρά δηλαδή του φροντιστηριάρχη και η αγωνία των γονιών μας που θα πρέπει να βάλουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στο πορτοφόλι».

Οι μαθητές αναφέρουν ακόμη για την πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το νέο εξεταστικό, ότι «δεν ενδιαφέρονται να φτιάξουν ένα σχολείο που θα μας κεντρίζει το ενδιαφέρον και θα αναδεικνύει ποια είναι η αξία όσων μαθαίνουμε σε αυτό. Αντιθέτως κάνουν ακόμα χειρότερο το σημερινό. Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών» .

f t g m

Τα τελευταία νέα