Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

10-11-17 Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στην βράβευση της ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σαλαμίνας

9

Στην εκδήλωση του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Σαλαμίνας παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γραφείου του Θέμη Κοτσιφάκη, την Παρασκευή  10 Νοεμβρίου 2017. Η τελετή βράβευσης αφορούσε στη διάκριση μαθητών και εκπαιδευτικών στους «9ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών» που πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2016 στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω, καθώς και στην κατάκτηση του Βραβείου του «Απαιτητικότερου και καινοτόμου πειράματος» (Demanding and innovation experiment) στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Science on Stage Europe ανάμεσα σε 233 συνολικά συμμετοχές. Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης η Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νικόλαος Μουμούρης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και η υπεύθυνη της ελληνικής συντονιστικής επιτροπής του προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» και υπεύθυνη του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Αιγάλεω κ.  Ευγενία Τσιτοπούλου- Χριστοδουλίδη. Επίσης, παρευρέθηκαν Διευθυντές και Υποδιευθυντές των ΕΠΑ.Λ. Σαλαμίνας, των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων Σαλαμίνας, του Εργαστηριακού Κέντρου και του Δημόσιου ΙΕΚ Σαλαμίνας.  

 

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μπαξεβανάκης συνεχάρη τη Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑ.Λ. και του Εργαστηριακού Κέντρου Σαλαμίνας και κυρίως τον κ. Πούτο Πέτρο και τους μαθητές που διακρίθηκαν για το έργο τους «Κατασκευή Ρομποτικού Φωτοβολταϊκού Ανιχνευτή (Tracker) με Μερική Προσομοίωση της κίνησης της Γης» και τόνισε ότι η επιτυχία αυτή συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση και στην προβολή της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στη συνολικότερη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας ώστε να καταστεί το Επαγγελματικό Λύκειο, από λύση ανάγκης, ισότιμη εκπαιδευτική επιλογή, με την αναμόρφωση της δομής του Επαγγελματικού Λυκείου,  τη στήριξη των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων με τη διεύρυνση της πρόσβασης των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. σε Πανεπιστήμια & ΤΕΙ, την εργασιακή  τους προοπτική με την εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας» και τη στήριξη των Επαγγελματικών Λυκείων με την νέα πιλοτική δράση «Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑ.Λ.».                

 

Τέλος, ο Υφυπουργός επισήμανε ότι οι καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις είναι σημαντικός κρίκος ενδυνάμωσης και ευαισθητοποίησης όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, που ενισχύουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα όπως τη συνεργασία, την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, τη δημιουργικότητα, την επικοινωνία και εμπλουτίζουν τους μαθησιακούς στόχους μέσα από διαθεματικές και διεπιστημονικές δράσεις. 

f t g m

Τα τελευταία νέα