Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

Απίστευτες εικόνες στο Ωραιόκαστρο: Αλυσοδέθηκαν για να μην μπουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο! [ΒΙΝΤΕΟ]

7

Μία μεγάλη αγκαλιά άνοιξαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου για να υποδεχθούν εννέα προσφυγόπουλα α στο σχολείο τους, την ίδια στιγμή που ακραίες φωνές που επιχείρησαν να δημιουργήσουν ένταση και εντυπώσεις.

Απίστευτες εικόνες στο Ωραιόκαστρο: Αλυσοδέθηκαν για να μην μπουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο! [ΒΙΝΤΕΟ]


Συγκεκριμένα, περίπου 15 άτομα, μέλη της αυτοπροσδιοριζόμενης ως «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» προσπάθησαν να αλυσοδεθούν μπροστά από την αυλόπορτα του σχολείου ώστε να αποτρέψουν την είσοδο των προσφυγόπουλων, κάτι που δεν κατάφεραν τελικά, καθώς στο σημείο υπήρχε και διμοιρία των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή ενός άνδρα, που επιχείρησε να ανέβει την καγκελόπορτα του σχολείου, όπως αναφέρει το oraiokastro24.gr.

https://youtu.be/duEFBWslWSU



Αντίθετα, οι μικροί μαθητές και οι δάσκαλοι υποδέχτηκαν με τραγούδια και βίντεο τα εννέα προσφυγόπουλα, που διαμένουν στην Δομή φιλοξενίας Δερβενίου- Αλεξίλ, σε μία εκδήλωση που έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ανανιάδη.
Αναφερόμενος στο περιστατικό της διαμαρτυρίας, ο κ. Παντής έκανε λόγο για «μεμονωμένη αντίδραση» και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω αν αυτά τα άτομα ήταν γονείς ή κάτοικοι, αλλά πρόκειται για μεμονωμένη αντίδραση. Το πρόγραμμα προχωράει κανονικά, τα παιδιά μπήκαν στις αίθουσες, έγινε μία ωραία γιορτή, δώσανε στα παιδιά δώρα. Κάθε μέρα ανοίγει ένα ή και περισσότερα σχολεία. Μέχρι το τέλος του μήνα το πρόγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί και όλα τα παιδιά των προσφύγων θα έχουν ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, είναι μία νίκη της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε φασιστικές και ακραίες αντιλήψεις».

https://youtu.be/4d8DSL9BYu0



Από την πλευρά του, ο κ. Ανανιάδης σημείωσε ότι κάποιοι γονείς του συγκεκριμένου σχολείου ήταν αντίθετοι και στην τελετή υποδοχής και στη λειτουργία της ΔΥΕΠ. Υπενθύμισε δε ότι και σε άλλα σχολεία είχαν υπάρξει αντίστοιχες αντιδράσεις, που αντιμετωπίστηκαν στη συνέχεια και όταν κρίθηκε αναγκαίο υπήρξε και παρέμβαση εισαγγελέα.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line

f t g m

Τα τελευταία νέα