Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

«Δεκατιανό στο σχολείο» για 11.050 μαθητές δημοτικού

2

Την έναρξη του προγράμματος «Δεκατιανό στο Σχολείο» ανακοίνωσαν η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Η πρωτοβουλία αφορά 11.050 μαθητές σε 68 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στην Αττική. 

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τα παιδιά του δημοτικού, ούτε να λιποθυμούν μέσα στην τάξη, όπως είχε παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ούτε και να βρίσκονται σε μία δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, λόγω έλλειψης τροφής», δήλωσε η κ. Φωτία σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, αρκετά από τα σχολεία που προμηθεύονται το δεκατιανό δεν έχουν καν κυλικείο. Ακόμη ανέφερε ότι τέτοιου είδους δράσεις δεν θα σταματήσουν, αλλά θα έχουν συνέχεια και πρόσθεσε ότι οι στόχοι είναι υψηλοί και για εφέτος και για το 2017. «Ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε κονδύλια, τα οποία εισέπραξε η κυβέρνηση από τις τηλεοπτικές άδειες, με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά του και ο υπουργός Παιδείας είπε ότι η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για την έξοδο από την κρίση και την αντιμετώπιση σε πρώτο επίπεδο των μορφών ακραίας φτώχειας, έχει εξαγγείλει ότι ένα μέρος από τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών θα κατευθυνθεί σε προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης, όπως είναι και το πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα.

«Αισθανόμαστε ότι εκπληρώνουμε ένα καθήκον απέναντι στην κοινωνία», ανέφερε. Επιπλέον, σημείωσε ότι «το θέμα των αδειών έχει και μία άλλη πλευρά, εκτός από την πλευρά της δημοκρατικής τάξης. Έχει και έναν ισχυρό συμβολισμό ότι η δημοκρατία μπορεί να έχει θετικές επενέργειες στο θέμα της καθημερινότητας των πολιτών».

«Τα έσοδα από μία δημοκρατική ενέργεια, όπως είναι αυτή του διαγωνισμού, μπορούν να ενισχύσουν τις αναγκαίες κοινωνικές δράσεις υπέρ των πιο ευάλωτων από την κρίση κοινωνικών στρωμάτων», πρόσθεσε.

Ο κ. Φίλης έκανε ιδιαίτερη μνεία έκανε και στις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο». «Ευχαριστώ όλους όσοι από τον ιδιωτικό τομέα αντιλαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο την εταιρική τους ευθύνη και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι τα μικρά, έστω, βήματα που γίνονται, μπορούν να αποκτήσουν πολλαπλάσια κοινωνική χρησιμότητα και αποδοχή», υπογράμμισε.

f t g m

Τα τελευταία νέα