Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

Δεν θα γίνουν φέτος οι αλλαγές, λέει ο κ. Μπαλτάς

«Ο πρωθυπουργός

έχει τονίσει ότι είναι πρόωρες οι δηλώσεις των στελεχών πριν γίνει η ανάγνωση των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης». Αυτό δήλωσε χθες στην «Κ» ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ξεκαθαρίζοντας ότι οι όποιες αλλαγές δεν πρόκειται να γίνουν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

 Ο Α. Μπαλτάς.

Ο κ. Μπαλτάς αποσαφήνισε στην «Κ» ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων της φετινής Γ΄ Λυκείου. Ουσιαστικά, ο κ. Μπαλτάς παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη, ο οποίος την Τρίτη είπε ότι «θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία». Από την άλλη, ο κ. Μπαλτάς πρόσθεσε ότι με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα τεθούν οι προτεραιότητες και θα αρχίσει διάλογος για τα εκπαιδευτικά ζητήματα.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Κουράκης είχε συνάντηση χθες με τη βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου και όπως ανέφερε η βουλευτής, συζήτησαν τη σύσταση επιστημονικών ομάδων για την επανεξέταση της διδακτέας ύλης και τη συγγραφή νέων βιβλίων, την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και των εξετάσεων πανελλαδικού τύπου στην Α΄ και Β΄ Λυκείου, την επανατοποθέτηση των διαθέσιμων και των απολυμένων καθηγητών, διοικητικών υπαλλήλων και σχολικών φυλάκων.

 

Πάντως, χθες, μετά την παραλαβή από τον απερχόμερνο υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Μπαλτάς συναντήθηκε στο υπουργείο και με την κ. Φρόσω Κιάου, η οποία διετέλεσε υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου από τις 17 Μαΐου 2012 έως 17 Ιουνίου 2012. Ο κ. Μπαλτάς και η κ. Κιάου διατηρούν μακρά φιλική σχέση.

 

Τέλος, προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να διερευνηθεί περιστατικό με 9χρονο σε Δημοτικό της Λέσβου, που δημοσιοποιήθηκε χθες. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας του παιδιού, ο γυμναστής ζήτησε από τους 12χρονους να σηκώσουν τον 9χρονο ώς την μπασκέτα προκειμένου να κατεβάσει μια μπάλα. Οταν ο γυμναστής έφυγε, τα άλλα παιδιά άφησαν κρεμασμένο τον 9χρονο, ο οποίος εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουν μέχρι που έπεσε στο έδαφος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα. Ερευνα για το θέμα διεξάγει και το υπουργείο Παιδείας.

 

Πηγη: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

f t g m

Τα τελευταία νέα