Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Γενικά Οικονομικά Νέα

Φορολοταρία: Το μεσημέρι αρχίζει η ανάρτηση των λαχνών

6

Οι λαχνοί για τη σούπερ φορολοταρία που θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ από το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να μπαίνουν στην εφαρμογή για να τους δουν. 

Φορολοταρία: Το μεσημέρι αρχίζει η ανάρτηση των λαχνών

Από την κλήρωση θα αναδειχθούν 10.000 τυχεροί που θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ. Τα χρήματα θα πιστωθούν την 29η Δεκεμβρίου, εφόσον βέβαια οι τυχεροί έχουν δηλώσει τους λογαριασμούς iban στην εφαρμογή.

Το Σάββατο το μεσημέρι αναρτώνται οι λαχνοί

 

Οι λαχνοί θα αρχίσουν να αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ από αύριο (Σάββατο) το μεσημέρι, ανέφερε στην ΕΡΤ η διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ Σοφία Σεχπερίδου, μιλώντας για την κλήρωση της λοταρίας αποδείξεων που θα γίνει την παραμονή των Χριστουγέννων.

 

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να μπαίνουν στην εφαρμογή για να τους δουν. Μετά την κλήρωση, οι τυχεροί θα ενημερωθούν με e-mail και με μηνύματα. 

 

Τα χρήματα θα πιστωθούν την 29η Δεκεμβρίου εφόσον βέβαια οι τυχεροί έχουν δηλώσει τους λογαριασμούς iban στην εφαρμογή.

 

 

Πώς υπολογίζεται ο αριθμός των λαχνών

Κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του.

 

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:

 

Για συνολικό άθροισμα συναλλαγών έως 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.

Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.

Για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.

Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Βάσει των παραπάνω οι λαχνοί που θα συμμετέχουν στη φορολοταρία είναι:

 

Πριν την διενέργεια της κλήρωσης θα μπορούν οι φορολογούμενοι να γνωρίζουν με πόσους και ποιους λαχνούς συμμετέχουν, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr). Στην ίδια εφαρμογή, αμέσως μετά τη διεξαγωγή κάθε κλήρωσης, οι φορολογούμενοι θα έχουν και ενημέρωση για το αν οι λαχνοί τους είναι μέσα στη λίστα των «τυχερών».

Δέκα διαδοχικές κληρώσεις

 

Στις 10 διαδοχικές κληρώσεις θα κληρωθούν 1.000 τυχεροί σε κάθε μία από αυτές, δηλαδή 10.000 συνολικά, οι οποίοι κερδίζουν από 1.000 ευρώ. 

 

Σε αυτές τις κληρώσεις συμπεριλαμβάνονται οι συναλλαγές με κάρτες και ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής των μηνών Ιανουαρίου έως και Σεπτεμβρίου, καθώς και του Νοεμβρίου. 

 

Επίσης, στην κλήρωση αναμένεται να μπουν και κάποιες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο οι οποίες, επειδή δεν έγιναν με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες αλλά με απευθείας καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς επαγγελματιών και επιχειρήσεων, δεν είχαν προλάβει να καταχωρηθούν ως τα μέσα Νοεμβρίου, ώστε να κληρωθούν μαζί με εκείνες της πρώτης κλήρωσης, που έγινε για τις συναλλαγές του Οκτωβρίου.

 

Η κλήρωση για τις συναλλαγές του Δεκεμβρίου θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου.

Σπεύστε να δηλώσετε τραπεζικό λογαριασμό

 

Όσοι τυχεροί κερδίσουν τα 1.000 ευρώ θα λάβουν και ειδοποιητήριο μήνυμα, στον λογαριασμό τους στο Taxisnet και μέσω της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης.

 

Για να εισπράξουν τα κέρδη τους θα πρέπει να σπεύσουν (εάν δεν το έχουν κάνει ήδη) να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο πρέπει να είναι οι ίδιοι δικαιούχοι μέσω της εφαρμογής του Taxis.

 

Υπενθυμίζεται ότι αν δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, τους παρέχεται περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του σχετικού μηνύματος για να ανοίξουν και να πιστωθεί το ποσό. 

 

Αν δεν το πράξουν, τότε το έπαθλο θα δίδεται σε κάποιον από τους αμέσως επόμενους χίλιους επιλαχόντες δικαιούχους, που ορίζονται επίσης κατά την διαδικασία της κλήρωσης.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα χρηματικά έπαθλα του Προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

 

 

in.gr

f t g m

Τα τελευταία νέα