Πληροφορίες για τα Χανιά

Τελετή ορκωμοσίας για 1.285 φοιτητές του ΕΑΠ

Created: Wednesday, 26 November 2014 14:14
Hits: 36905

Στην κατάμεστη Αμφιθεατρική Αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, η τελετή ορκωμοσίας 1.285 φοιτητών που παρακολούθησαν τα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Οι φοιτητές ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) του ΕΑΠ, Καθηγητή Χάρη Κοκκώση, των Κοσμητόρων των Σχολών, του Γενικού Γραμματέα του Πανεπιστημίου κ. Χαράλαμπου Ροδόπουλου, καθώς και πλήθους συγγενών και φίλων.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΕΑΠ, καθηγητής Χάρης Κοκκώσης, στο σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε στους φοιτητές ο νέος κύκλος που ξεκινάει στη ζωή τους να είναι γόνιμος, αποδοτικός, δημιουργικός, με συμβολή στις ανάγκες της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας.

Όπως τόνισε, το ΕΑΠ ήδη από το 1992, μέσω της επιτυχούς λειτουργίας της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που βασίζεται σε ένα παγκοσμίως διαδεδομένο και αποτελεσματικό σύστημα, συμβάλει πολύπλευρα στην εξέλιξη της Ελληνικής κοινωνίας. Το ΕΑΠ είναι το τρίτο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας με περίπου 42.000 φοιτητές και απευθύνεται σε πολίτες που δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις Πανεπιστημιακές Σπουδές με τον συμβατικό τρόπο.

Ως απόδειξη της αδιαμφισβήτητης αποδοχής και επιτυχίας του θεσμού στην κοινωνία ο κ. Κοκκώσης ανέφερε τον αυξημένο αριθμό αιτήσεων για τα έξι Προπτυχιακά και τα 26 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει το ΕΑΠ (σ.σ. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων λήγει τα μεσάνυχτα της 10ης Δεκεμβρίου 2014).

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. επεσήμανε ότι το ΕΑΠ επιδιώκει σταθερά και απαρέγκλιτα τη βελτίωση του επιπέδου Σπουδών στους Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς φοιτητές του, και την διαρκή υποστήριξή τους με καινοτομίες και βελτιώσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα. Κι αυτό γιατί, όπως τόνισε, έχει μεγάλη σημασία στη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα να βελτιώνονται συνεχώς οι γνώσεις, οι δεξιότητες και τα προσόντα, λόγω της αύξησης του ανταγωνισμού και των μεγάλων προκλήσεων στην αγορά εργασίας.

Ο αριθμός των φοιτητών που ορκίστηκαν ανά Σχολή και Θεματική Ενότητα έχει ως εξής:

•    ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό: 311

Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό: 323

Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός: 56

•    ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών: 386

•    ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Πληροφορική: 154

Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες: 55