Διάφορα

13-04-19 Απάντηση ΑΝΥΠ Κ.Φωτάκη στην βουλευτή της ΝΔ Μ.Αντωνίου

Created: Monday, 15 April 2019 14:55
Hits: 567

6

Η χθεσινή δήλωση της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Έρευνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρίας Αντωνίου αποκαλύπτει ποιοι βρίσκονται πίσω από τη συκοφάντηση μέλους της οικογένειάς μου και εμένα προσωπικά. Αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα του επιπέδου της αντιπολίτευσης που ασκείται και κυριολεκτικά έχει πιάσει πάτο!

 

Ο συνδυασμός της αμετροέπειας, της έλλειψης γνώσης και του θράσους οδηγεί στη χυδαιότητα. Αλλά υπάρχει και κάτι σοβαρότερο. Φανερώνει την κουλτούρα που διακατέχει και διακατείχε τόσα χρόνια αυτούς που καθιέρωσαν το πελατειακό κράτος. Σύμφωνα με αυτή, είναι αδιανόητο να υπάρχουν αδιάβλητες ακαδημαϊκές διεργασίες και διαδικασίες αξιολόγησης βασισμένες σε αντικειμενικά μετρήσιμα επιστημονικά κριτήρια από αξιολογητές καταξιωμένους επιστήμονες που σέβονται τον εαυτό τους και το έργο που επιτελούν. Ιδού γιατί βρίσκονται στον αντίποδα της «Αριστείας» που προσχηματικά συνεχώς επικαλούνται.

 

Η ΝΔ εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια…

 

Έχουν συνηθίσει από το παρελθόν, ο Υπουργός να επεμβαίνει και να καθορίζει το αποτέλεσμα ακαδημαϊκών διαδικασιών και τους είναι δύσκολο να εμπεδώσουν ότι σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

 

Η χώρα και στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας έχει φύγει μπροστά!

 

Το περιεχόμενο της δήλωσης θα ήταν άνευ σημασίας, αν η κ. Αντωνίου δεν είχε επιλεγεί από τον αρχηγό της ΝΔ ως Τομεάρχης για την Έρευνα. Κατά συνέπεια, εκφράζει και την επίσημη θέση του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ.