Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Διάφορα

«Χτυπάει» 40άρια ο υδράργυρος – Οδηγός επιβίωσης στον καύσωνα

6

Τα πρώτα 40άρια του καλοκαιριού είναι εδώ καθώς ο υδράργυρος θα ανέβει σταδιακά μέχρι το Σαββατοκύριακο.

 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, σε εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο κύμα ζέστης, το οποίο θα κορυφωθεί την Παρασκευή 08/06. Όπως αναφέρει το meteo.gr το συγκεκριμένο κύμα ζέστης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως καύσωνας, αφού η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 20-22 βαθμούς και στα αστικά κέντρα δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον, δεν θα λείψουν οι τοπικοί όμβροι και οι μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και κυρίως ορεινά ηπειρωτικά, ιδιαίτερα την Πέμπτη 07/06/2018.

 

Αιτία για την άνοδο της θερμοκρασίας των επόμενων ημερών, είναι η μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, οι οποίες κινούμενες ανατολικά θα επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αρκετές περιοχές και συγκεκριμένα την Παρασκευή 08/06 τα δυτικά και νότια τμήματα και βαθμιαία τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ το Σάββατο 09/06/2018 τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας.

 

Τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία την Πέμπτη 07/06 οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα κεντρικά και νότια τμήματα με τον υδράργυρο να φτάνει περίπου τους 35-36 βαθμούς στη Θεσσαλία και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Την Παρασκευή 08/06, οι θερμότερες περιοχές αναμένεται να είναι η Θεσσαλία και η Δυτική Πελοπόννησος με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν τους 36-37 βαθμούς Κελσίου ίσως τοπικά και 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ θερμοκρασίες περίπου 34-35 βαθμών Κελσίου αναμένεται να σημειωθούν σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και τα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα

 

Το Σάββατο 09/06, καθώς οι θερμές αέριες μάζες θα κινηθούν γρήγορα ανατολικότερα, οι υψηλές θερμοκρασίες θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, με τις θερμότερες περιοχές να εντοπίζονται στα νησιά του Νότιου και Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και στη Θεσσαλία. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 09/06 και από τα δυτικά, θα αρχίσουν να πνέουν δυτικοί άνεμοι, με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας.

 

Δείτε εδώ πως να προστατεύσετε την υγεία σας από τον καύσωνα

in.gr

f t g m

Τα τελευταία νέα