Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Διάφορα

20-12-14 Ανδρέας Λοβέρδος: Η χώρα θα ξεφύγει από την τρέλα βγάζοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

  Ανδρέας Λοβέρδος: Η χώρα θα ξεφύγει από την τρέλα βγάζοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

 ypdvmth thumb other250 0

 

«Πρέπει να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία όσοι κρατάμε ακόμα τη σημαία της λογικής», τόνισε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο». Ο κ. Λοβέρδος απαντώντας σε ερώτηση για το πολιτικό κλίμα των ημερών τόνισε:

 

«Είμαστε μία χώρα που ενώ πάει να κλείσει έναν κύκλο επώδυνο και πάει να κάνει το επόμενο βήμα, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μας λέει ότι θα έχουμε ανάπτυξη περίπου 3% ανάπτυξη, βγάζει μόνη της τα μάτια της. Όποιος έχει συνείδηση της ελληνικής ιστορίας τα ξέρει αυτά. Αυτή η τρέλα των ημερών και άλλες φορές έχει συμβεί ιστορικά. Πρέπει να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, όσοι κρατάμε ακόμα τη σημαία της λογικής. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, διότι είμαστε λογικοί. Είμαστε εδώ και πέντε χρόνια κάτω από τη μπάρα για να σηκώνουμε τα βάρη. Έχουμε προσαρμοστεί στις ανάγκες της χώρας και δείχνουμε σοβαρότητα. Η χώρα, λοιπόν, θα ξεφύγει από αυτή την τρέλα βγάζοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κανένα κόμμα κατ’ ουσία δεν θέλει εκλογές. Ο λαός δεν τις θέλει. Η χώρα δεν τις αντέχει. Μέσα στην τρέλα, λοιπόν, την ημερών και όπως λένε σήμερα «Τα Νέα» με τίτλο «Ανυπεράσπιστη Δημοκρατία» η απάντηση είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από 180 Βουλευτές. Οι εκλογές στην περίπτωση που δεν βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι ένα μπόνους. Είναι μία κύρωση σε εκείνους τους Βουλευτές που από τα 11 εκατομμύρια των Ελλήνων δεν βρίσκουν έναν για να συμφωνήσουν στο πρόσωπό του. Η διάλυση της Βουλής είναι μία κύρωση στην αδυναμία συναίνεσης. Εμείς υπερασπιζόμαστε τις θυσίες του ελληνικού λαού που πάνε να πεταχτούν επειδή υπάρχει μπροστά η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κρίσιμη περίοδος θα είναι η τρίτη ψηφοφορία και αυτό που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα θα είναι η περίσκεψη για το συμφέρον της χώρας».

 

 

Για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου στη λογική ότι πρέπει να αλλάξουν όλα, ο Υ.ΠΑΙ.Θ. σημείωσε: «Δεν ξέρω αν είπε την φράση να αλλάξουν όλα. Η φράση αυτή έχει χρεοκοπήσει από το 2004. Τίποτα δεν αλλάζει στο 100%. Οι μεγάλες μεταβολές στο πλανήτη δεν σήμαιναν αλλαγές των πάντων, του 100%. Εκτιμώ πολύ τον κ. Παπανδρέου και τον έχω στηρίξει ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ως Υπουργός του, παρ’ ότι δεν συμφωνούσα το 2007 με τη δική του επιλογή αρχηγίας. Τώρα είμαστε σε κρίσιμη περίοδο. Θέλουμε το μισό να το κάνουμε ένα και όχι να το μικρύνουμε. Η κίνηση αυτή αν συμβεί θα είναι κίνηση ξεκάθαρα διάσπασης. Αυτό δεν το φωτογραφίζοντάς τον. Εγώ το λέω μεμφόμενος οποιαδήποτε τέτοια κίνηση. Δεν είναι καλό πράγματα για το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Παράταξη να διαιρέσει δυνάμεις. Και για το θέμα του ονόματος είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οποιαδήποτε προσαρμογή, δεν αποκλείεται να είναι μόνο ΠΑΣΟΚ».

f t g m

Τα τελευταία νέα