Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

02-06-22 Επιστολή Κεραμέως σε φοιτητές για το νέο σχέδιο νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ

4

Επιστολή προς τους φοιτητές των Πανεπιστημίων της χώρας απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μέσω των Πρυτάνεων των ΑΕΙ, στις οποίες συνοψίζει τα οφέλη για τους ίδιους που απορρέουν από το υποβληθέν σε διαβούλευση νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

 

Ειδικότερα, στους φοιτητές και τις φοιτήτριες των ελληνικών ΑΕΙ, η Υπουργός παραθέτει τις 10 δέσμες ρυθμίσεων, που, μεταξύ άλλων: βελτιώνουν την ποιότητα σπουδών των προγραμμάτων, τη διεπιστημονικότητά τους, παρέχουν πρόσθετες δυνατότητες όπως τα διπλά, τα κοινά πτυχία, το εσωτερικό Erasmus και τα επαγγελματικά μεταπτυχιακά, ενισχύουν τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας όπως π.χ. μέσω πρακτικής άσκησης, ιδρύουν δομές για την έμπρακτη υποστήριξη των φοιτητών όπως το Κέντρο Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, αναβαθμίζουν την εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ, όπως μέσα από το θεσμό του ενιαίου ψηφοδελτίου.

 

Η Υπουργός απευθύνθηκε και προς τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας με ξεχωριστή επιστολή της, στην οποία ανέπτυξε διακριτά τις ρυθμίσεις που αναβαθμίζουν την καθημερινότητά τους στο Πανεπιστήμιο.

 

Η Νίκη Κεραμέως ζήτησε και από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, στην οποία έχει τεθεί το νομοσχέδιο, προκειμένου να συμβάλουν με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους στην κοινή προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης του Πανεπιστημίου προς όφελος όλων.

 

 Συνημμένα η επιστολή 

f t g m

Τα τελευταία νέα