Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

06-11-20 «Πράσινο φως» και από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις ηλεκτρονικές εκλογές εκπαιδευτικών αύριο – Η Δημοκρατία δεν σταματάει εξ αιτίας της πανδημίας

8

Κανονικά  θα διεξαχθούν αύριο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών, ύστερα και από το «πράσινο φως» που έδωσε σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας, σε συνέχεια σχετικής προχθεσινής απόφασης και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

 

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις προσωρινής διαταγής για την αναστολή εκτέλεσης των υπουργικών αποφάσεων που αφορούσαν στη διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις αυριανές εκλογές και στις πράξεις ανακήρυξης υποψηφίων.

 

Η Δημοκρατία δεν σταματάει εξ αιτίας της πανδημίας. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται αύριο να συμμετάσχουν στις πρώτες στην ιστορία ηλεκτρονικές εκλογές ανάδειξης των εκπροσώπων τους στα υπηρεσιακά συμβούλια, μέσω του αναγνωρισμένου και αξιόπιστου συστήματος «ΖΕΥΣ» που διαχειρίζεται το δημόσιο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προασπίζεται σταθερά το δικαίωμα συμμετοχής όλων στις δημοκρατικές διαδικασίες, παρέχοντας θεσμικές εγγυήσεις διαφάνειας, αξιοπιστίας, αδιαβλητότητας και απορρήτου.

f t g m

Τα τελευταία νέα