Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

01-10-20 Σε Πάντειον και Χαροκόπειο ο Βασίλης Διγαλάκης: Σημαντική η ασφαλής επιστροφή στα μαθήματα με φυσική παρουσία

8

Το Πάντειον Πανεπιστήμιο και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, όπου και είχε συναντήσεις με τις πρυτανικές αρχές, επισκέφθηκε, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για τα θέματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Βασίλης Διγαλάκης, με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

 

«Κοινός τόπος προσπαθειών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και των διοικήσεων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων είναι να επανέλθει σταδιακά η κανονικότητα στην ακαδημαϊκή λειτουργία, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, που συστήνει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, για την ασφάλεια φοιτητών, διδασκόντων και όλου του προσωπικού και την αποφυγή́ διάδοσης του κορωνοϊού. Αυτή μας η προσπάθεια συντελείται μέσω και της διαρκούς επικοινωνίας και αγαστής συνεργασίας της ηγεσίας του Υπουργείου με όλες τις πρυτανικές αρχές και έχει ως σκοπό την εύρεση των βέλτιστων λύσεων. Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκα σήμερα δύο από τα Πανεπιστήμια της Αθήνας», δήλωσε ο κ. Διγαλάκης.  

 

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς και στις υγειονομικές συνθήκες, οι οποίες υπαγορεύουν την εφαρμογή ενός υβριδικού συστήματος διδασκαλίας, δηλαδή διδασκαλία που συνδυάζει τη διά ζώσης με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ώστε να αποφεύγεται η υψηλή συγκέντρωση ατόμων σε μαθήματα με μεγάλα ακροατήρια.

 

Ο κ. Διγαλάκης υποστήριξε με έμφαση τη σημασία της ασφαλούς επιστροφής στα μαθήματα με φυσική παρουσία, τονίζοντας ότι «η παράταση της απουσίας των φοιτητών από τον χώρο του πανεπιστημίου θα απέβαινε εις βάρος τους και εις βάρος της σχέσης που αναπτύσσουν μαζί του».

 

Στις συναντήσεις που είχε ο Υφυπουργός με τις πρυτάνεις του Παντείου Πανεπιστημίου, κα Χριστίνα Κουλούρη και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, κα Μαρία Νικολαΐδη, συζητήθηκαν τόσο τα θέματα που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα με στόχο την εξεύρεση λύσεων, λόγω των ειδικών συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, όσο και ευρύτερα ζητήματα λειτουργίας και στελέχωσης των Ιδρυμάτων.

 

Ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε στις ενέργειες για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΑΕΙ με επιπλέον θέσεις μελών ΔΕΠ, καθώς και επικουρικού διδακτικού προσωπικού ειδικά για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020 - 2021.

f t g m

Τα τελευταία νέα