Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Το δημόσιο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικής Τέχνης της Βιέννης είναι το καλύτερο μουσικό πανεπιστήμιο του κόσμου

1

Την πρώτη θέση στην αξιολόγηση των μουσικών πανεπιστημίων του κόσμου στο Quacquarelli Symonds World University Ranking 2019 καταλαμβάνει το δημόσιο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικής Τέχνης της Βιέννης.

 

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που ένα πανεπιστήμιο της Αυστρίας καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε μία διεθνή αξιολόγηση, ανακοινώθηκε σήμερα στη Βιέννη. 

 

Όπως τόνισε ο Μπεν Σόουτερ, ο διευθυντής έρευνας του θεσμού αξιολογήσεων Quacquarelli Symonds, «κατά τη φετινή χρονιά δεν υπάρχει κανένα πανεπιστήμιο το οποίο να δραστηριοποιείται στον τομέα της μουσικής και παραστατικής τέχνης, που να έχει υψηλότερο κύρος στο ακαδημαϊκό ειδικό προσωπικό του, από αυτό του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης».

 

Επιπλέον, όπως σημείωσε ο ίδιος, δεν υπάρχει άλλος πανεπιστημιακός θεσμός στην ίδια την Αυστρία, στον οποίο να είναι τόσο υψηλό το ποσοστό των, ικανών για άμεση επαγγελματική απορρόφηση, αποφοίτων του. 

 

Υπερευτυχής για την ξεχωριστή διάκριση, κατά την αξιολόγηση περισσότερων από 1.200 πανεπιστήμια σε 78 χώρες του κόσμου, δήλωσε σήμερα στη Βιέννη η Ουλρίκε Ζιχ, η πρύτανης του βιεννέζικου πανεπιστημίου, στο οποίο, μεταξύ άλλων, σπουδάζει πιάνο και σύνθεση ο 20χρονος Έλληνας πιανίστας Ορφέας Δέμης, που από πολλούς αποκαλείται μουσική ιδιοφυία και παιδί θαύμα. 

 

Σημειώνεται, πως τα αποτελέσματα της αξιολόγησης QS-World-University-Ranking 2019 για τα μουσικά πανεπιστήμια του κόσμου, στηρίζονται στις ειδικές γνωμοδοτήσεις 1.219 ακαδημαϊκών και σχεδόν 3.100 εργοδοτών, οι οποίοι σε παγκόσμια κλίμακα απασχολούν απόφοιτους τέτοιων θεσμών.

 

Ο οίκος αξιολόγησης Quacquarelli Symonds είχε δημοσιεύσει το 2004 την πρώτη αξιολόγηση του "World University Ranking" και από τότε θεωρείται σε παγκόσμια επίπεδο η δημοφιλέστερη και πλέον αξιόπιστη πηγή για συγκριτικά στοιχεία ως προς τις επιδόσεις των ανά τον κόσμο πανεπιστημίων, με τις εφετινές αξιολογήσεις του να είναι οι μεγαλύτερες που έχουν γίνει έως τώρα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

f t g m

Τα τελευταία νέα