Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

16-01-19 Απάντηση του ΥΠΠΕΘ στην ΠΟΣΔΕΠ

8

Με αφορμή την ανακοίνωση και τα θέματα που θέτει η ΠΟΣΔΕΠ το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων απαντά:

 

Προκαλεί πολλές απορίες ως προς τη σκοπιμότητα αλλά και ως προς το περιεχόμενο η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ . Η δήθεν άγνοια της για τους διορισμούς των μελών ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια δεν μπορεί να εξηγηθεί αφού ακριβώς πριν ένα μήνα, στις 15 Δεκεμβρίου 2018 ,κατά την πολύωρη παρουσία του Υπουργού στη Σύνοδο Πρυτάνεων δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα θέματα που τέθηκαν , παρόντος και του Προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ.

 

Γνωρίζει και τις διαδικασίες και τους χρόνους που απαιτούνται για το διορισμό μελών ΔΕΠ αλλά και ποιός ευθύνεται για τις καθυστερήσεις. Στην διάρκεια των συζητήσεων στη Σύνοδο, ήταν σαφές από τις τοποθετήσεις πολλών Πρυτάνεων ότι έχουν υπάρξει καθυστερήσεις (αλλού δικαιολογημένες και αλλού αδικαιολόγητες) για την ολοκλήρωση της πλήρωσης των 1000 θέσεων ΔΕΠ.

 

Από τις 500 θέσεις που είχαν δοθεί για το 2018 είχαν αποσταλεί από τα πανεπιστήμια προς το Υπουργείο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2018 μόλις 37 Πράξεις Διορισμού.

 

Σχετικά με το ερώτημα περί αναπομπών το 2017 από 38 προσφυγές έγιναν 15 αναπομπές ενώ το 2018 από 62 προσφυγές έγιναν 39 αναπομπές. Η ΠΟΣΔΕΠ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αναπομπές σύμφωνα με τη νομοθεσία γίνονται είτε μετά από προσφυγή είτε αυτεπάγγελτα από τον υπουργό. Οι παραπάνω αναπομπές έγιναν μετά από ανάλογες προσφυγές .

 

Τέλος όσον αφορά στον καθηγητή του ΕΚΠΑ που έχει τεθεί σε αργία η ενημέρωση που έλαβε το Υπουργείο από το ΕΚΠΑ είναι ότι δεν έχει καθαρογραμμένη την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ παράλληλα εκκρεμεί η πειθαρχική διαδικασία.

 

Ας κάνει μία προσπάθεια η ΠΟΣΔΕΠ να μην δημιουργεί εντυπώσεις.

f t g m

Τα τελευταία νέα