Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

ΠΑΡΑΤΑΣΗ - Προκήρυξη ΠΜΣ "Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης" ακαδ. έτους 2018-19

7

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2018-2019
ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης

https://masters.ntlab.gr/

πρωτοποριακοί κύκλοι μαθημάτων με έμφαση στην καινοτομία στοχεύουν στην εξειδίκευση των σπουδαστών σε τεχνολογίες αιχμής και σύγχρονα διεπιστημονικά πεδία ψηφιακής συμμετοχής

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης» (Master of Science in Digital Communication Media and Interaction Environments) του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ ΕΚΠΑ, το οποίο έχει εγκριθεί από το ΥΠΕΘ σύμφωνα με τον Ν.4485/2017 (ΦΕΚ ίδρυσης Β2762/11-07-2018), ανακοινώνει την παράταση της πρόσκλησης υποβολής υποψηφιοτήτων ακαδ. έτους 2018-2019 για 20 μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες, με προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως και την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Το Πρόγραμμα «Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης» στελεχώνεται από περισσότερους από 12 διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ και μεταδιδακτορικούς ερευνητές του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ και του Τμήματος ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ, και στηρίζεται στην εμπειρία της ομώνυμης κατεύθυνσης του προϋφιστάμενου ΠΜΣ «Επικοινωνία & ΜΜΕ» ΕΚΠΑ με περισσότερους από 60 διπλωματούχους μέχρι σήμερα. Σκοπός του ΠΜΣ «Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης» είναι η παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στις περιοχές
•η επιστήμη των δεδομένων στη δημοσιογραφία και την επικοινωνία (data science in journalism and communication)
•σχεδιασμός εμπειρίας εικονικών περιβαλλόντων (designing virtual environment experiences)
•συμμετοχική διακυβέρνηση και ψηφιακή κοινωνική και ανθρωπιστική καινοτομία (participatory governance and digital social and humanitarian innovation)

για τις οποίες στο πλαίσιο του Προγράμματος προτείνονται επιλογές 6 εξαμηνιαίων μαθημάτων από συνολικά 12 προσφερόμενα, με στόχο την διεπιστημονική κατάρτιση επαγγελματιών και ερευνητών. Η επιστημονική εμπειρία των διδασκόντων, η υψηλή αναλογία διδασκόντων προς φοιτητές, οι σύγχρονες τεχνολογικές και ερευνητικές υποδομές του Προγράμματος και του Τμήματος ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ, η διοργάνωση εξειδικευμένων εργαστηριακών δραστηριοτήτων και σεμιναρίων με επιλεγμένους εξωτερικούς ομιλητές, καθώς και η δυνατότητα εξατομικευμένης επιλογής μαθημάτων, εγγυώνται την υψηλή ποιότητα των σπουδών και την ανταπόκριση στα επιστημονικά ενδιαφέροντα των μεταπτυχιακών φοιτητών.

Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Σχολών ή Τμημάτων Πληροφορικής, Επιστήμης Υπολογιστών, Ψηφιακής Τεχνολογίας, Σχεδιασμού και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αρχιτεκτονικής, Γραφικής Τέχνης, Ψηφιακής Δημιουργίας και Καλών Τεχνών, Επικοινωνίας, Πολιτισμού, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Φιλοσοφικών, Κοινωνικών, Νομικών, Πολιτικών, Οικονομικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών, Επιστημών της Αγωγής και Επιστημών της Υγείας ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ, ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και απόφοιτοι άλλων Τμημάτων ΑΕΙ ή Σχολών Ανώτατης Παιδείας της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων της αλλοδαπής. Η επιλογή των εισακτέων στηρίζεται σε μοριοδότηση φακέλου υποψηφιότητας και προφορική συνέντευξη. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν και φοιτητές/φοιτήτριες οι οποίοι/ες καθίστανται πτυχιούχοι κατά την περίοδο Ιουνίου 2018, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που ορίζονται στην πρόσκληση.

Η χρονική διάρκεια φοίτησης στο Πρόγραμμα είναι 3 ακαδημαϊκά εξάμηνα, για παρακολούθηση μαθημάτων και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Τα μαθήματα ξεκινούν το χειμερινό εξάμηνο και πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση (απογευματινές συναντήσεις), με υποχρεωτική παρακολούθηση και συνολικό φόρτο απασχόλησης 90 ECTS για το σύνολο του Προγράμματος. Οι γλώσσες διδασκαλίας είναι η ελληνική ή/και η αγγλική. Το Πρόγραμμα έχει τέλη φοίτησης ύψους 650 Ευρώ ανά εξάμηνο, με τις προβλέψεις απαλλαγής για φοιτητές πολίτες της ΕΕ με χαμηλό οικονομικό εισόδημα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4485/2017 όπως ισχύει.

Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων του Προγράμματος «Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης» καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα θέματα σπουδών (δομή σπουδών, μαθήματα, διδάσκοντες, διπλωματικές εργασίες, προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων) είναι διαθέσιμες στον ιστοχώρο του Προγράμματος, στην διεύθυνση

https://masters.ntlab.gr/index.php/2018/06/18/postgraduate2018/

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με την Γραμματεία του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΕΚΠΑ (στοιχεία επικοινωνίας εδώ και εδώ), καθώς και απευθείας με το Πρόγραμμα στην διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

f t g m

Τα τελευταία νέα