Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ο Θάνος Δημόπουλος, πρύτανης του ΕΚΠΑ, πήρε το μεγαλύτερο βραβείο για την έρευνα για το μυέλωμα

8

Μία σημαντική διάκριση πέτυχε ο καθηγητής Ιατρικής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, καθώς κατάφερε να πάρει το μεγαλύτερο βραβείο για την έρευνα του για το μυέλωμα. Πρόκειται για ένα βραβείο το οποίο δίνεται από το 1989 από τον ΙΜS για κάθε διεθνή εργασία για το μυέλωμα. 

Το βραβείο αποτελεί για τους ερευνητές και την ιατρική επιστήμη μια σπουδαία αναγνώριση στην συνεισφορά τους στην έρευνα για το μυέλωμα. Το βραβείο έχει το όνομα του καθηγητή Waldenström ο οποίος ήταν πρωτοπόρος στην θεραπεία του καρκίνου του αίματος.

 

Ο καθηγητής Ιατρικής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος έχει στο βιογραφικό του και άλλες διεθνείς διακρίσεις καθώς στο παρελθόν είχε βρεθεί -μαζί με την επίσης καθηγήτρια Ιατρικής Αντωνία Τριχοπούλου- στον διεθνή κατάλογο Thomson Reuters, των επιστημόνων που ασκούν τη σημαντικότερη επιρροή στον τομέα τους.

 

Το ερευνητικό έργο του κ. Δημόπουλου, καθηγητή Παθολογίας με γνωστικό αντικείμενο την αιματολογία - ογκολογία, «μετράει» περισσότερες από 17.000 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία. Ειδικεύεται στο πολλαπλούν μυέλωμα, μια αρκετά συχνή αιματολογική κακοήθεια (η δεύτερη σε συχνότητα μετά τα λεμφώματα), η οποία προσβάλλει γύρω στους 350 νέους ασθενείς το χρόνο στην Ελλάδα και προκαλεί κυρίως πρόβλημα στα οστά και στη λειτουργία των νεφρών.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

f t g m

Τα τελευταία νέα