Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Υποτροφίες για Διδακτορικό και Μεταδιδακτορική έρευνα μέσω του προγράμματος ΙΚΥ-ΕΟΧ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υποτροφίες για Διδακτορικό και Μεταδιδακτορική έρευνα μέσω του προγράμματος ΙΚΥ-ΕΟΧ

Το ΙΚΥ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων» που χρηματοδοτείται κατά 85% από πόρους του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ 2009 - 2014) και κατά 15% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκήρυξε Πρόγραμμα Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.  Σκοπός του Προγράμματος Υποτροφιών είναι η εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας ή τμήματος διδακτορικής διατριβής, σε γνωστικά πεδία που εμπίπτουν στον τομέα της διαχείρισης των θαλάσσιων και εσωτερικών υδατικών πόρων, σε Ιδρύματα ή και αναγνωρισμένους Οργανισμούς της Νορβηγίας, της Ισλανδίας ή του Λιχτενστάιν.

Η συμπληρωματική προκήρυξη αφορά δέκα οκτώ (18) περίπου θέσεις  για το Πρόγραμμα Υποτροφιών  ΙΚΥ - ΕΟΧ  με σκοπό την εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας ή τμήματος διδακτορικής διατριβής σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Οργανισμούς  της Νορβηγίας, της Ισλανδίας ή του Λιχτενστάιν  για το ακαδ. έτος 2014-2015.

Οι υποτροφίες θα έχουν χρονική διάρκεια έως 18 διαδοχικούς μήνες και απευθύνονται σε διδάκτορες ή υποψήφιους διδάκτορες Ελληνικών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης  στα κάτωθι γνωστικά πεδία: «Τεχνολογία - Διαχείριση Υδατικών Πόρων», «Τεχνολογία Περιβάλλοντος», «Θαλάσσια Χωροταξία - Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών», «Διαχείριση Περιβάλλοντος», «Θαλάσσια Οικολογία/ Βιολογία – Υδροβιολογία», «Επιστήμη της Προστασίας και διαχείρισης Υδατικών Πόρων», «Υδατοκαλλιέργειες», «Θαλάσσιο Περιβάλλον», «Θαλάσσια Τεχνολογία», «Εξόρυξη Υδρογονανθράκων», «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε Θαλάσσιο Περιβάλλον – Παραγωγή Ενέργειας από Υδατοπτώσεις», «Επιστήμες Περιβάλλοντος».

Οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά, η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, η διάρκεια και οι οικονομικές παροχές περιλαμβάνονται στο πλήρες κείμενο της Προκήρυξης, η ελληνική έκδοση είναι αναρτημένη στη διαδικτυακή σελίδα του ΙΚΥ http://www.iky.gr/upotrofies-gr/didaktoriko/eox, ενώ  η αγγλική έκδοση είναι αναρτημένη στην διαδικτυακή σελίδα του ΙΚΥ στην ακόλουθη διεύθυνση http://www.iky.gr/en/scholarships/postdoc-research-eng/eea-grants.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 5η Ιουνίου 2015. Οι αιτήσεις αποστέλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικά (συστημένη επιστολή) στα γραφεία του ΙΚΥ- Τμήμα Διαγωνισμών (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234, Νέα Ιωνία).

Πληροφορίες παρέχονται από το τμήμα Διαγωνισμών του ΙΚΥ στα τηλέφωνα 210-3726346, 394, 395 καθώς και στα γραφεία του ΙΚΥ.

 

 

)

f t g m

Τα τελευταία νέα