Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα απο την Βουλή

Απάντηση του Υπουργού Παιδείας σε ερώτηση για την παράνομη λειτουργία Κέντρων Ξένων Γλωσσών

6

Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται λειτουργία Κέντρων Ξένων Γλωσσών χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη διοικητική άδεια, ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. διαβιβάζει αρμοδίως τα στοιχεία των Κέντρων αυτών, στο ΥΠ.Π.Ε.Θ., στον Εισαγγελέα και στις αστυνομικές αρχές για τις δικές τους ενέργειες. Αυτό αναφέρεται σε γραπτή απάντηση του  Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη σε έγγραφο και σε επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, την οποία κατέθεσε ως Αναφορά ο Βουλευτής κ. Νικόλαος Ι. Νικολόπουλος σχετικά με την παράνομη λειτουργία Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

 

Πιο αναλυτικά:

 

 

 

Στο 1ο άρθρο του Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ Α’/222), παρ.Θ, υποπαρ.Θ3, περ.2 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, αναφέρεται : «Άδεια Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα, ενώσεις προσώπων και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

 

 

 

Στην υποπαράγραφο Θ4. «Ανάκληση άδειας» της παρ. Θ. του ως άνω νόμου, αναφέρονται οι περιπτώσεις στις οποίες ανακαλείται η άδεια με απόφαση της αρχής που την εκδίδει.

 

 

 

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ανωτέρω νομικό πλαίσιο, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, αρμόδιος φορέας για την αδειοδότηση των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, την επικαιροποίηση των αδειών αυτών, καθώς και τον έλεγχο τήρησης των όρων και των κριτηρίων αδειοδότησης είναι ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Κατά συνέπεια, στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται λειτουργία Κέντρων Ξένων Γλωσσών χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη διοικητική άδεια, ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. διαβιβάζει αρμοδίως τα στοιχεία των Κέντρων αυτών, στο ΥΠ.Π.Ε.Θ., στον Εισαγγελέα και στις αστυνομικές αρχές για τις δικές τους ενέργειες.

 

     Τέλος σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης, με γεωγραφικά κριτήρια, των εκπαιδευτικών δομών που διαθέτουν νόμιμη άδεια.

f t g m

Τα τελευταία νέα