Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα απο την Βουλή

Πόσα είναι τελικά τα κενά που δεν καλύφθηκαν στη Β/θμια Εκπ/ση. Τι απάντησε ο Υπουργός Παιδείας για διορισμούς και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικους

E

1.164 είναι τελικά τα κενά που δεν καλύφθηκαν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας που το επικαλείται ο υπουργός σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή.

Στις προσλήψεις που έγιναν δόθηκε προτεραιότητα στην κάλυψη κενών σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και κενών σε νησιωτικές ή δύσβατες περιοχές.

Ο υπουργός τονίζει στην απάντησή του ότι ο αριθμός των πιστώσεων που χορηγήθηκαν για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών τόσο της γενικής εκπαίδευσης, όσο και της ειδικής αγωγής, είτε μέσω του τακτικού προϋπολογισμού, είτε από το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΠΕΘ είναι εξαιρετικά περιορισμένος λόγω της γενικότερης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και ως εκ τούτου οι πιστώσεις αυτές δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των υφιστάμενων λειτουργικών κενών.

Αναφορικά με το σχέδιο διενέργειας 20.000 μόνιμων διορισμών, ο Νίκος Φίλης κάνει γνωστό ότι το ΥΠΠΕΘ εξετάζει τη δυνατότητα κάλυψης τόσο των οργανικών όσο και των λειτουργικών κενών στο πλαίσιο του προγραμματισμού και των δημοσιονομικών δεδομένων.

Όσον αφορά στην Α/θμια Εκπ/ση, σύμφωνα με τον υπουργό έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 13.836 προσλήψεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας πανελλαδικά μέσω πιστώσεων του Κρατικού Προϋπολογισμού, του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ.

Ο αριθμός των προσλήψεων στη Β/μια ανέρχεται 6.162 με τις μισές περίπου εξ αυτών να έχουν πραγματοποιηθεί μέσω του ΠΔΕ (3.171 προσλήψεις).

 

f t g m

Τα τελευταία νέα