Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

Εφ. Συν.: «Φράγμα στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης η προσφυγή της ΟΙΕΛΕ στο ΣτΕ»

3

Άρθρο με πρωτοσέλιδο «χτύπημα» που υπογράφει η έγκριτη δημοσιογράφος Χριστίνα Κοψίνη σχετικά με την προσφυγή της ΟΙΕΛΕ στο ΣτΕ για το νόμο Κεραμέως φιλοξενεί σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

 

Στο άρθρο τονίζεται ότι η σημασία της προσφυγής της Ομοσπονδίας υπερβαίνει το ζήτημα των αναιτιολόγητων, ελεύθερων από κάθε εποπτεία, απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αλλά ότι έχει ευρύτερη σημασία για το σύνολο του χώρου της εκπαίδευσης, καθώς η απορρύθμιση στην ιδιωτική εκπαίδευση οδηγεί στην εμπορευματοποίηση του χώρου της Παιδείας.

 

Γίνεται ιστορική αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο που σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος ίσχυε για τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Στο άρθρο ορθά υπογραμμίζεται η ριζική αλλαγή πλεύσης της πολιτικής της ΝΔ, καθώς, ενώ η Μαριέττα Γιαννάκου ενίσχυσε την κρατική εποπτεία στην ιδιωτική εκπαίδευση, η Νίκη Κεραμέως ακολουθώντας εντολές των επιχειρηματιών άφησε το χώρο πλήρως ανεξέλεγκτο.

 

Επίσης, γίνεται αναφορά στο ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ελήφθησαν βάσει των οδηγιών της Ε.Ε. και του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον Ιανουάριο του 2016.

 

Διαβάστε εδώ το άρθρο της Εφ. Συν.

f t g m

Τα τελευταία νέα