Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

ΟΛΜΕ: 08-04-2020: Σχετικά με το ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης

5

Αθήνα, 08/04/2020

 

 

 

ΘΕΜΑ: «Ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης»

 

 

 

Με αφορμή διαφημίσεις Κέντρων Δια βίου Μάθηση, που προπαγανδίζουν επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης 600 € και οι οποίες φτάνουν μαζικά στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των σχολείων, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, σε συνέχεια και των καθυστερημένων διευκρινίσεων του Υπουργείου παιδείας, επισημαίνει επιπρόσθετα τα εξής :

 

 Η σχετική δράση με τίτλο ««Ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον Covid-19, που εντάσσονται στους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας βάσει ΚΑΔ οριζόμενων από το Υπουργείο Οικονομικών», αφορά εκπαιδευτικούς αποκλειστικά και μόνον αυτοαπασχολούμενους (όσους εργάζονται με μπλοκάκι).

Επομένως είναι απολύτως σαφές ότι το συγκεκριμένο επίδομα δεν αφορά εκπαιδευτικούς λειτουργούς της δημόσιας εκπαίδευσης (μόνιμους ή αναπληρωτές).

Η απόπειρα να δημιουργηθεί σύγχυση στους εκπαιδευτικούς του Δημοσίου, σχετικά με το παραπάνω πρόγραμμα, είναι εκ του πονηρού και στόχο έχει το ίδιο οικονομικό  όφελος των συγκεκριμένων Κ.Δ.Β.Μ., που έχουν αναλάβει να το υλοποιήσουν.

Τέλος σε μια περίοδο που κάποιοι παραπληροφορούν στην προσπάθεια τους να αποκομίσουν  οικονομικό όφελος ,επανερχόμαστε σε μια εξαιρετικά σημαντική  για εμάς και για την ουσία της εξ αποστάσεως εκπαίδευση πρόταση. Συγκεκριμένα απαιτούμε από το υπουργείο με έκτακτο κονδύλι, να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέσα σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να συμμετέχουν ισότιμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δηλαδή δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, εξασφάλιση Η/Υ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καμερών, μικροφώνων, ψηφιακών γραφίδων και απαραίτητων προγραμμάτων. Τώρα να εξασφαλιστεί ένα δωρεάν tablet για κάθε μαθητή.”

f t g m

Τα τελευταία νέα