Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

ΔΟΕ: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας

9

Αθήνα 13/12/2018

Προς

 

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

 

 

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας

 

 

 

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας που είναι σε εξέλιξη. Με απόφαση μαζικότατης ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ στις 11.12.2018 του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Υ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ πραγματοποιούν σήμερα ΚΑΤΑΛΗΨΗ του υπουργείου Παιδείας με σχεδόν καθολική συμμετοχή των εργαζόμενων.

 

Αφορμή για την κινητοποίηση αποτελούν τα επιβεβαιωμένα δια στόματος Γενικού Γραμματέα σχέδια του Υπουργείου για μεταφορά του πρωτοκόλλου των εισερχομένων και του ΓΈΠΟ σε κτίριο εκτός του κεντρικού κτιρίου του Υπουργείου Παιδείας καθώς και χωροταξικές μετακινήσεις υπηρεσιών και υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

 

Σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων:

 

– Τα σχέδια αυτά είναι ανήκουστα και θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν επικίνδυνα, γιατί δείχνουν την ελαφρότητα με την οποία κάποιοι αντί να δίνουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, τα επιτείνουν περαιτέρω, διαταράσσοντας τον προσωπικό και εργασιακό βίο των υπαλλήλων και την εύρυθμη λειτουργία του υπουργείου.

 

Η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας θεωρεί προφανώς ότι οι πολίτες είναι απειλή και πως πρέπει μια δημόσια υπηρεσία, αντί να είναι ανοικτή στους πολίτες και διάφανη στη λειτουργία της να κατεβάσει τα ρολά που πριν λίγο καιρό χωρίς μελέτη και άδεια της Πυροσβεστικής εγκατέστησε.

 

Επιδιώκει τον αποκλεισμό των μαθητών και των γονιών τους, των φοιτητών, των δασκάλων και των καθηγητών και γενικότερα όσων ζουν στην χώρα από το να έχουν πρόσβαση στην κεντρική διοικητική δομή της παιδείας και της εκπαίδευσης.

 

Θέλει να αποκόψει το χώρο του Υπουργείου που συχνά αποτελεί χώρο κινητοποιήσεων του εκπαιδευτικού, φοιτητικού και μαθητικού κινήματος από την επαφή με τους πολίτες απομονώνοντας το Κεντρικό κτίριο του Υπουργείου. Επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική των Μνημονίων που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα ίδια χνάρια με όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, συμβαδίζουν απαραίτητα με μέτρα αποκλεισμών, απαγορεύσεων και καταστολής που στη βάση τους αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία ως “εχθρό”.

 

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζόμενων στο Υπ Παιδείας και απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

 

 

 

Από τη Δ.Ο.Ε.

f t g m

Τα τελευταία νέα