Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

ΟΛΜΕ: 29-12-2017 Καταργήσεις – Συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

4

Ο.Λ.Μ.Ε.                       

 

Ερμού & Κορνάρου 2

 

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

 

FAX: 210 33 11 338

 

www.olme.gr

 

e-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                                                            Αθήνα, 29/12/2017

 

 

 

ΠΡΟΣ:

 

Τον Υπουργό Παιδείας

 

κ. Κ. Γαβρόγλου

 

 

 

ΘΕΜΑ: Καταργήσεις – Συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

 

 

 

Κύριε Υπουργέ,

 

 

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη πολιτική των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων που επαναφέρατε με σχετικές σας δηλώσεις. Η δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει υποφέρει στο παρελθόν από την πολιτική των συγχωνεύσεων, η οποία υπηρέτησε δημοσιονομικούς και μόνο στόχους, αδιαφορώντας για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

 

Στο πρόσφατο παρελθόν 2000 περίπου  σχολικές μονάδες  της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης  συγχωνεύτηκαν ή καταργήθηκαν, προς δόξαν των μνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις.

 

Με τις πρόσφατες δηλώσεις σας ανοίγετε τον δρόμο για την κατάργηση ή τη συγχώνευση άλλων 300 σχολικών μονάδων.

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ δηλώνει ότι θα αντισταθεί αποφασιστικά σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης και  υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης.

 

Η πολιτική των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων δεν θα περάσει.

 

Δηλώνουμε ότι μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, τους μαθητές και τους γονείς θα καταργήσουμε  αυτή την πολιτική.

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απαιτεί να σταματήσουν οι αντιεκπαιδευτικές –  μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλει η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες στη βάση των κατευθύνσεων  των  υπερεθνικών οργανισμών  (ΟΟΣΑ, ΕΕ και ΔΝΤ) και των  ξένων δανειστών.

 

Απαιτούμε αύξηση της χρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης και στήριξη του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών.

Μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών στους 20 στα τμήματα Γενικής Παιδείας, 15 μαθητών στα τμήματα επιλογής, Προσανατολισμού και Κατευθύνσεων στα Γ.Ε.Λ., τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ και στους 10 μαθητές στα εργαστήρια.

Λειτουργία όλων των ολιγομελών τμημάτων Ομάδων προσανατολισμού και κατευθύνσεων στα ΓΕΛ, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.

Επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα προ του 2013 επίπεδα.

f t g m

Τα τελευταία νέα