Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

Ενημερωτικό σημείωμα αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. 22/03/2017

2

Αγαπητές συναδέλφισσσες, αγαπητοί συνάδελφοι.

 

·         Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας και σχετικά με την ηλεκτρονική εγγραφή των υποψηφίων αναπληρωτών-ωρομισθίων εκπαιδευτικών σχ. έτους 2017-2018, αυτή δεν αφορά προς το παρόν στους αναπληρωτές Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., καθόσον γίνονται ακόμη διεργασίες με στόχο τη δημιουργία Ενιαίου Πίνακα αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2017-18. Η πρόθεση του Υπουργείου σαφέστατα είναι αυτή, πλην όμως υπάρχουν αμφιβολίες για το αν το Υπουργείο μπορεί να εγγυηθεί την αποτελεσματική εφαρμογή του Ενιαίου Πίνακα και είναι σαφές πως πρέπει να προκριθεί η επιλογή της έγκαιρης πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2017-17 με την έναρξη του σχολικού έτους και όχι μια πρόχειρη, με κάθε κόστος και με πολλές διακινδυνεύσεις εις βάρος των αναπληρωτών εφαρμογή του Ενιαίου Πίνακα. Εξ άλλου έχουμε πολλάκις αναφερθεί στο παρελθόν για την αναγκαιότητα μιας πιλοτικής εφαρμογής του Ενιαίου Πίνακα, ως μεταβατικό στάδιο πριν την οριστική εφαρμογή του και κάτι τέτοιο δεν βλέπουμε μέχρι στιγμής να προκρίνεται.

 

 

·         Επίσης η Εγκύκλιος των Μεταθέσεων ΕΕΠ/ΕΒΠ είναι έτοιμη και πιθανά, αν υπογραφεί από τον Υπουργό, να δημοσιευθεί αύριο Παρασκευή. Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά(προθεσμία περίπου 10 ημέρες), τα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβάλλονται σκαναρισμένα στις Δ/νσεις και στα ΚΕΔΔΥ, όπου και θα ελέγχονται πριν οριστικοποιηθεί η άιτηση. Ακολούθως θα μεταβιβάζονται στη Δ/νση Ειδικής Αγωγής.

 

·         Όσον αφορά στις προϋπηρεσίες ιδιωτικού τομέα(έως 7 έτη) των μονίμων ΕΕΠ/ΕΒΠ αναγνωρίζονται για βαθμολογική εξέλιξη από τα ΠΥΣΕΕΠ.

 

·         Τέλος μας προβληματίζει η πληροφορία πως επιλογή του Υπουργείου Παιδείας στο νέο Οργανόγραμμα είναι η μετακόμιση του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής στη Διεύθυνση Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σε αυτοτελές τμήμα. Αυτό σημαίνει πως η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής θα μείνει ως Διεύθυνση Σπουδών και μόνον και απορούμε για τον λόγο ύπαρξής της πια, από τη στιγμή που δεν θα διαθέτει προσωπικό υπό την αιγίδα της, σε συνδυασμό με την ύπαρξη, τις αρμοδιότητες και το ρόλο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.). Κι εδώ πρέπει να σημειωθεί πως επί Υπουργίας Κ. Αρβανιτόπουλου η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής θα είχε καταργηθεί αν δεν αγωνιζόμασταν περί του αντιθέτου με αιχμή του δόρατος την ύπαρξη του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. σ αυτήν, λαμβάνοντας υπόψη και τις πλείστες όσες ιδιαιτερότητες του προσωπικού αυτού, οι οποίες  και καθιστούν εκ των ων ουκ άνευ την παραμονή του υπό την σκέπη ξεχωριστής Διεύθυνσης, της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής εν προκειμένω.

 

·         Με ότι νεώτερο επανερχόμεθα ευελπιστώντας πως σύντομα θα συνεδριάσει και το Κεντρικό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) για πρώτη φορά μετά την περιπετειώδη συγκρότησή του.

 

Των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

 

Δημήτρης Παπαευθυμίου και Βασίλης Βούγιας

 

Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

 

 

f t g m

Τα τελευταία νέα