Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

ΟΛΜΕ: Διακήρυξη για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ο.Λ.Μ.Ε.

 

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 3311338

www.olme.gr

e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.             Αθήνα, 29/04/2015

 

 

 

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!

 

 

Σικάγο 1886. Οι ατμομηχανές των Συνδικάτων είναι στο φουλ. Οι εργάτες και οι εργάτριες σε αναβρασμό. Το αίτημα για «οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ώρες ανάπαυση, οκτώ ώρες ύπνο» εμπνέουν και φουντώνουν τη φλόγα του αγώνα στις καρδιές των εργατών! Το σύνθημα δόθηκε! Το αίμα και οι νεκροί, οι θυσίες και οι αγώνες δεν πήγαν χαμένοι. Το οκτάωρο και στη συνέχεια  η πενθήμερη εργασία γίνονται κτήμα των εργαζομένων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα συνδικάτα ισχυροποιούνται – μαζικοποιούνται. Αγωνίζονται και διεκδικούν μισθούς αξιοπρέπειας, σταθερή και μόνιμη εργασία, αναδεικνύουν σε κυρίαρχη την διαρκή σύγκρουση τάξης απέναντι σε τάξη! Παλεύουν να καταργήσουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

Έναν αιώνα αργότερα η υφήλιος σαρώνεται από την καπιταλιστική κρίση διαρκείας. Εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις συντρίβονται. Ο πόλεμος των πλανητικών επικυρίαρχων πάνω στης «Γης τους κολασμένους» φουντώνει. Η Μεσόγειος θάλασσα μετατρέπεται από θάλασσα επικοινωνίας και ειρήνης σε «υγρό» νεκροταφείο προσφύγων και μεταναστών.

Στη χώρα μας, ο λαός μας για συνεχόμενη χρονιά εξακολουθεί να βρίσκεται δέσμιος της βάρβαρης πολιτικής των Μνημονίων. Φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία είναι στην ημερήσια διάταξη των πλατιών λαϊκών μαζών. Τα κεκτημένα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα αμφισβητούνται και ανατρέπονται.

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα οφείλουν να μπουν ξανά σε τροχιά αγώνων! Με οδηγό τις κόκκινες σημαίες των εργατών του Σικάγο! Εμπρός λοιπόν!

Όλοι στις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε όλη τη χώρα!

 

Αθήνα: πλ. Κλαυθμώνος στις 11πμ

f t g m

Τα τελευταία νέα