Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

com_contact_contacts

«Βασική Υποστήριξη Ζωής» - Ψηφιακά μαθήματα Α' Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

9

Τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εκμάθησης Α' Βοηθειών δίνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε κάθε ενδιαφερόμενο. 

Ψηφιακά μαθήματα Α' Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Τα ηλεκτρονικά μαθήματα του προγράμματος e-learnig «Βασική Υποστήριξη Ζωής» περιλαμβάνουν τις ενότητες:

- Βασική υποστήριξη ζωής σε ενήλικες, 

- Βασική υποστήριξη ζωής σε παιδιατρικούς ασθενείς, 

- Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, 

- Αντιμετώπιση πνιγμονής

ενώ σχεδιάζεται ήδη και το επόμενο πρόγραμμα με θέμα «Βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης».

 

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες, μεμονωμένα, αλλά και σε κάθε εταιρεία ή οργανισμό που απασχολεί ανθρώπινο δυναμικό, ανεξαρτήτως τομέα. 

 

Οι εκπαιδευόμενοι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος όπου η ύλη είναι προσαρμοσμένη, εναρμονισμένη και σύμφωνη με τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC), αποκτούν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το οποίο ισχύει για πέντε χρόνια με πιστοποίηση ISO 9001:2008.

 

Τα μαθήματα γίνονται μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας http://www.redcross-elearning.gr/, που δημιούργησε η εταιρεία SQLearn και πιστοποίησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. 

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό, «oι Α’ Βοήθειες είναι πράξη ανθρωπισμού. Πρέπει να είναι προσβάσιμες σε κάθε χώρο με κάθε ευκαιρία. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα παρέχουν στοχευμένη εκπαίδευση στο πως παρέχονται οι Α' Βοήθειες. Η παροχή ποιοτικών Α' Βοηθειών σώζει ζωές».

 

Και ο Γενικός Διευθυντής της SQLearn Σπύρος Γκούμας, συμπληρώνει ότι «μέσα από το e-learning στην ουσία, η εκπαιδευτική πράξη καθίσταται μια διαδικασία που δεν περιορίζεται στο χώρο (παρουσία σε συγκεκριμένο σημείο) ή στο χρόνο (συγκεκριμένη ώρα παρακολούθησης), αλλά προσαρμόζεται στις διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες του εκπαιδευόμενου».

 

 

 

health.in.gr

f t g m

Τα τελευταία νέα