Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Ειδική Αγωγή

04-12-19 Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την ΕΣΑμεΑ

2

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και ειδικότερα: τον Πρόεδρο, κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, τον Αντιπρόεδρο, κ. Αντώνη Χαροκόπο, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Ιωάννη Λυμβαίο, καθώς και το μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής, κ. Ανδρέα Λίβανο.

 

Κατά τη συνάντηση η Υπουργός και οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας συζήτησαν για τη σύσταση επιτροπής σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ, η οποία θα προτείνει αλλαγές σε όλη την εκπαιδευτική νομοθεσία για τα άτομα με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα επιπλέον αιτήματα της ΕΣΑμεΑ, τους διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο εξετάζει την εισαγωγή νέων θεματικών στα σχολεία που στόχο έχουν – ανάμεσα σε άλλα – το σεβασμό στον άλλον και τη διαφορετικότητα. Η κα Κεραμέως υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως είναι υποχρέωση όλων μας να αγωνιστούμε «για έναν καλύτερο κόσμο, δίκαιο, βιώσιμο, για μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.»

 

 

Στο ίδιο πνεύμα, η Υπουργός ενημέρωσε ότι στα Πανεπιστήμιο ήδη θεσμοθετούνται οριζόντιες αξιολογήσεις σε θεματικές που συμπεριλαμβάνουν και την πλήρη ισότητα δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, αλλά αξιολογούν και την προσβασιμότητα ΑμεΑ στους χώρους των ΑΕΙ.

f t g m

Τα τελευταία νέα