Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνέδρια Επιμορφώσεις

24-09-18 Χαιρετισμός Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη στο 19ο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Χημείας

3

Για το ιδιαίτερο επιστημονικό, κοινωνικό και οικονομικό όφελος της Ιατρικής Χημείας, μίλησε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, από το βήμα του 19ου Διεθνούς Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας, στην Αμαλιάδα.

 

«Μέσα από την προαγωγή της γνώσης σε επιστημονικά πεδία της Χημείας και της Βιολογίας που σχετίζονται με την Ιατρική επιστήμη, η Ιατρική Χημεία μπορεί να αποτελέσει έναν ζωτικό τομέα της Εθνικής Οικονομίας που σχετίζεται με την Φαρμακευτική Βιομηχανία με απώτερο στόχο τη βελτίωση του επιπέδου της Δημόσιας Υγείας», υπογράμμισε κατά τον χαιρετισμό της η Υφυπουργός Παιδείας.

 

Σημείωσε ότι «εκδηλώσεις σαν τη σημερινή έχουν ιδιαίτερο επιστημονικό και κοινωνικό όφελος» και πρόσθεσε: «Εξαίρετοι επιστήμονες συμβάλλουν καθοριστικά σε αυτήν την προσπάθεια, μεταξύ των οποίων και τα δύο πρόσωπα που τιμώνται σήμερα, ο Νομπελίστας Καθηγητής Χάραλντ Τσούρ Χάουσεν και η Ελληνοαυστραλή ερευνήτρια με καταγωγή από την Αμαλιάδα, Βάσω Αποστολοπούλου, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για το σπουδαίο έργο τους στον αντικαρκινικό αγώνα.

 

Τα ερευνητικά τους επιτεύγματα», τόνισε η κ. Τζούφη, «αποτελούν πηγή έμπνευσης για την επιστημονική κοινότητα, καταφέρνοντας να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στη βασική γνώση και την κλινική πράξη».

 

Τέλος, η Υφυπουργός ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Δήμο Ήλιδας για την τιμητική πρόσκληση και ευήθηκε στους επιστήμονες και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος το έργο τους.

 

Το 19ο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Χημείας πραγματοποιήθηκε στο νέο, σύγχρονο Πολυχώρο Πολιτιτικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Ήλιδας, με συνδιοργανωτές το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιατρική Χημεία» του Πανεπιστημίου Πατρών, τον Δήμο Ήλιδας και τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, ενώ την έναρξή του κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

f t g m

Τα τελευταία νέα