Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνέδρια Επιμορφώσεις

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: "Η Εκπαίδευση των Χαρισματικών Ατόμων στην Ελλάδα"

9

Το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Δ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης  με κεντρική θεματική «Εκπαίδευση Χαρισματικών Ατόμων στην Ελλάδα».  

 

Η εκπαίδευση χαρισματικών παιδιών και εφήβων εκτός του πλαισίου της τυπικής εκπαίδευσης αποτελεί προτεραιότητα στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, σε Ανατολή και Δύση. Είναι άμεση ανάγκη να αποτελέσει προτεραιότητα και στη χώρα μας.  

 

 

 

 

Επιστημονικά έχει ορισθεί ότι χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά αναγνωρίζονται αυτά που είναι ικανά για εξαιρετικές επιδόσεις και διαθέτουν εξαιρετικές ικανότητες. Αυτά τα παιδιά χρειάζονται διαφοροποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα και υπηρεσίες, πέρα από αυτά που παρέχονται από το κοινό πρόγραμμα, έτσι ώστε να γίνουν αποδοτικά τόσο για τον εαυτό τους όσο και για την κοινωνία. 

 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου 2017. Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, και ώρα 19.00 με ομιλία του Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής, ομότ. Καθηγητή Ε.Κ.Π.Α., κ. Γιάννη Παπαδάτο, με θέμα «Η δημοκρατία βλάπτεται ή ωφελείται από την εκπαίδευση των χαρισματικών ατόμων;».  

 

Το συνέδριο θα συνεχιστεί στο ξενοδοχείο  DIVANI CARAVEL, από τις 16 – 18 Ιουνίου 2017.  (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2). Για πληροφορίες όσον αφορά το συνέδριο μπορείτε να απευθυνθείτε: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τηλέφωνο: 210-3626445, Ιστοσελίδα: http://kemepse.com/synedu2017-2/  

 

f t g m

Τα τελευταία νέα