Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνέδρια Επιμορφώσεις

06-04-17 Χαιρετισμός του Υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

1

Την ημερίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 06/04/2017 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, χαιρέτησε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο Υφυπουργός Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Τον κ. Μπαξεβανάκη εκπροσώπησε ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Θέμης Κοτσιφάκης και ο κ. Ηρακλής Πλιάκης, σύμβουλος του Υφυπουργού, παρουσιάζοντας το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) και της Μαθητείας.

 

Στο μήνυμά του ο κ. Μπαξεβανάκης συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την πρωτοβουλία τους να αναδείξουν τη διασύνδεση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την οικονομία. Υπενθύμισε ότι η αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αποτελεί βασική προτεραιότητα  του  Υπουργείου Παιδείας και               για αυτό το σκοπό υλοποιείται Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο, στις δράσεις του οποίου εντάσσεται η βελτίωση της ελκυστικότητας της ΕΕΚ μέσα από την αποκατάσταση της φυσιογνωμίας των εκπαιδευτικών δομών της και την υλοποίηση του προγράμματος μαθητείας για τους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. και τους σπουδαστές των ΙΕΚ.  

 

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος ο Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας με τα Επιμελητήρια που είναι οι φυσικοί φορείς σύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, ενώ επισήμανε ότι πέραν της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, απαιτείται και αλλαγή νοοτροπίας.

 

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι είναι στοίχημα για το Υπουργείο, τους εκπαιδευτικούς, τις ελληνικές οικογένειες αλλά και τους παραγωγικούς φορείς, όπως το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, να ωθήσουμε τα παιδιά μας προς νέους παραγωγικούς δρόμους. 

f t g m

Τα τελευταία νέα