Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνέδρια Επιμορφώσεις

Σημαντική ημερίδα για την προσχολική ηλικία και τις παιδαγωγικές μεθόδους

Μια

σημαντική ημερίδα για την προσχολική ηλικία και τις παιδαγωγικές μεθόδους που πρέπει να ακολουθούνται, διοργανώνει στις 14 Μαίου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ.)

Σημαντική ημερίδα για την προσχολική ηλικία και τις παιδαγωγικές μεθόδους

Τίτλος της ημερίδας «Ακολουθώντας τα μηνύματα των παιδιών… Παιδαγωγικές Μέθοδοι» όπου και θα κατατεθούν ιδέες και προβληματισμοί από τους προσκεκλημένους διακεκριμένους επιστήμονες – εκπαιδευτικούς, ιατρούς, καθηγητές πανεπιστημίου και εμπλεκόμενους πολιτειακούς φορείς.

Θα παρουσιαστούν επίσης το πλαίσιο και οι προϋποθέσεις εφαρμογής προγραμμάτων προσχολικής αγωγής και καινοτόμων πρακτικών, με βασικό χαρακτηριστικό τον σεβασμό των αναπτυξιακών αναγκών και την προαγωγή της αναπτυξιακής δυναμικής των παιδιών!

Καθώς η προσχολική ηλικία είναι μία καίρια και σημαντικότατη φάση της ζωής κάθε ανθρώπου, χαρακτηρίζεται από ραγδαίες εξελίξεις και αλλαγές που βάζουν την σφραγίδα τους σε ολόκληρη την μετέπειτα πορεία του. Η πλαισίωση αυτής της φάσης με κατάλληλα παιδαγωγικά προγράμματα μπορεί να προσφέρει στο παιδί τις καλύτερες ευκαιρίες για αυτοπραγμάτωση και ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.

Στοχεύοντας, συστηματικά και διαχρονικά, στην ολότητα του αναπτυσσόμενου ανθρώπου, η προσχολική αγωγή μπορεί να συμβάλλει καίρια και λυτρωτικά προσφέροντας ουσιαστικές εφικτές λύσεις στον γενικότερο προβληματισμό περί εκπαίδευσης και αγωγής, αλλάζοντας παιδαγωγικό παράδειγμα, αντιστρέφοντας την εικόνα, φωτίζοντας και απελευθερώνοντας ολόκληρο το σώμα της (Α’/θμιας, Β’/θμιας και Γ’ βάθμιας) εκπαίδευσης!

Η ημερίδα της 14η Μαίου θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 4 το απόγευμα και θα διεξαχθεί στη Στοά του Βιβλίου – Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο.

f t g m

Τα τελευταία νέα