Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Μισθολογικά Συνταξιοδοτικά

Ανοίγει ο δρόμος για μισθολογική αναβάθμιση - Κολέγια: Πράσινο φως στην επαγγελματική αναγνώριση των μεταπτυχιακών

6

Αθήνα

Την επαγγελματική ισοδυναμία και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, οι οποίοι χορηγούνται από ξένα πανεπιστήμια που συνεργάζονται με ελληνικά κολέγια, με τους μεταπτυχιακούς τίτλους των ελληνικών ΑΕΙ, εφόσον έχουν αναγνωριστεί από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Κολέγια: Πράσινο φως στην επαγγελματική αναγνώριση των μεταπτυχιακών

Σύμφωνα με Τα Νέα, η απόφαση αυτή ανοίγει την πόρτα της βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης ή διεκδίκησης για πρόσληψη (και) στον δημόσιο τομέα χιλιάδων αποφοίτων ελληνικών κολεγίων. 

 

Το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένονται χιλιάδες αναγνωρίσεις πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από τέτοιες δομές εκπαίδευσης καθώς ύστερα από πολλούς μήνες δυσλειτουργίας του, το ΣΑΕΠ στα τέλη του περασμένου έτους άρχισε να εξετάζει αιτήσεις και ήδη έχουν συσσωρευτεί περισσότερες από 3.000.

 

Πρόσφατα το Ε' Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εξέδωσε γνωμοδότηση ύστερα από ερώτημα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με την οποία μπορεί να ληφθεί υπόψη για τη βαθμολογική ή μισθολογική εξέλιξη υπαλλήλου μεταπτυχιακός ή διδακτορικός τίτλος σπουδών, για τον οποίο προσκομίζεται βεβαίωση επαγγελματικής ισοδυναμίας από το ΣΑΕΠ, αλλά όχι από τον ΔΟΑΤΑΠ, του οργανισμού που κρίνει τις ακαδημαϊκές ισοτιμίες και απόφασή του χρειαζόταν έως τώρα. 

 

Επειδή λοιπόν ο ΔΟΑΤΑΠ δεν εξέταζε καν αιτήσεις αποφοίτων κολεγίων, μέχρι τώρα όσοι είχαν τέτοιους τίτλους δεν μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν στο Δημόσιο.

Newsroom ΔΟΛ

f t g m

Τα τελευταία νέα